fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana plantejar脿 la modificaci贸 del cobrament de tributs per fer m茅s just el pagament de taxes municipals

Borriana plantejar脿 la modificaci贸 del cobrament de tributs per fer m茅s just el pagament de taxes municipals

Es realitzar谩 una redistribuci贸 equitativa en la taxa de residus, es reduir脿 l’import de l’IBI en cas d’instal路lar energies renovables i es crea una nova taxa de gual per respondre a les demandes ve茂nals.

El Departament d’Hisenda de l’Ajuntament de Borriana ja ha informat a l’oposici贸 sobre les modificacions que realitzar脿 de cara al proper any en mat猫ria de tributacions municipals. Segons ha detallat la m谩xima resonsable de l’脿rea econ贸mica, Cristina Rius, 鈥渋ntentem seguir analitzant les diferents problem脿tiques que afecten a les tributacions municipals per aconseguir una redistribuci贸 equitativa de les taxes dels distints serveis鈥.

D’aquesta forma, la primera de les mesures que ha detallat Rius respecte dels canvis en les tributacions de cara al proper any 茅s la redistribuci贸 que es realitzar脿 a nivell de taxes per recollida de residus urbans. Aix铆, s’ha realitzat un estudi per 鈥渋ntentar ser el m茅s justos possibles amb els pagaments que fins ara eren iguals per a grans empreses, locals comercials o xicotets restaurants, i que a partir d’ara tindran la seua pr貌pia tributaci贸 en funci贸 dels metres quadrats que ocupen de superf铆cie.

D’altra banda, Rius tamb茅 ha avan莽at que en el cas dels guals 鈥渉em creat una nova tipologia per tal que nom茅s es pague el que 茅s just en cada cas, aix铆 que aquells guals temporals que no suposen la p猫rdua d’una pla莽a d’aparcament al carrer, veuran redu茂t el cost fins a nom茅s 42 euros鈥.

Una altra de les novetats que en mat猫ria de tributaci贸 beneficiar脿 a determinats ve茂ns i ve茂nes de la poblaci贸 茅s la bonificaci贸 del 20% que s’aplicar脿 a aquells inmobles que incorporen instal路lacions d’energia solar, i als que se’ls realitzar脿 el descompte durant els tres primers anys. I tamb茅 s’implementa una nova exempci贸 econom矛ca en el cas de la taxa de residus, ja que les fam铆lies o persones que s’hagen acollit a les ajudes per pobresa energ猫tica,n’estaran exempts del pagament.

Rius ha volgut deixar ben clar que 鈥渢ot aquest tipus de redistribucions i canvis tenen com a 煤nic objectiu aplicar mecanismes de just铆cia tribut脿ria tenint en compte criteris de tipus socials o mediambientals, en aquest cas, de capacitat econ贸mica i propocionalitat del tribut respecte del serveis鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.