fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana reduir脿 fins a una tercera part el seu endeutament durant el proper 2017

Borriana reduir脿 fins a una tercera part el seu endeutament durant el proper 2017

L’equip de govern i la regidoria d’Hisenda anuncien que en dos anys la previsi贸 茅s que s’aconsegueixi rebaixar en un 32% el deute municipal fins a situar-la prop dels 8,4 milions.

La Regidoria d’Hisenda de Borriana, amb la seva m脿xima responsable al capdavant, Cristina Rius, continua oferint informaci贸 sobre el pressupost municipal per 2017, que s’aprovar脿 en el Ple Ordinari que tindr脿 lloc dijous que ve dia 1 de desembre en el Sal贸 de Plens Municipal. Aix铆, despr茅s de donar a con猫ixer les principals inversions que el consistori dur脿 a terme durant el proper exercici Rius tamb茅 ha detallat que 鈥渢enint en compte que poden sorgir imprevists durant tot un any, el c脿lcul de reducci贸 de deute que fem per 2017 el deixar脿 un 32 per cent per davall del que ens vam trobar quan es va iniciar la legislatura鈥.

Aix铆, dels 12,5 milions de deute que l’Acord per Borriana es va trobar a la seva arribada al capdavant del consistori, durant el primer any de legislatura ja s’ha aconseguit rebaixar fins als 10,6 milions, i s’espera que el proper any la xifra arribe fins als 8,4 milions, en el que suposar脿 una rebaixa de m茅s de quatre milions d’euros en tan sols dos anys. Tal com ha explicat la mateixa Rius, 鈥渓a r脿tio d’endeutament de l’Ajuntament era del 48% a mitjans de 2015, per la qual cosa el nou pr茅stec contractat per poder abonar les quatre expropiacions per valor d’1,2 milions ha fet que la r脿tio d’endeutament es reduira durant 2016 fins al 38 per cent, i que en 2017 puga arribar a situar-se en el 30 per cent鈥.

D’altra banda, Rius tamb茅 ha volgut manifestar que 鈥渓a reducci贸 de la c脿rrega financera, aconseguida gr脿cies a finalitzar els pr茅stecs i haver-hi refinan莽at fins a cinc dels pr茅stecs de major valor, fa que disposem de m茅s recursos municipals per a altres despeses i inversions, sense haver de rec贸rrer a la pujada d’impostos que part de l’oposici贸 ha volgut vendre entre la ciutadania鈥. D’aquesta forma, Rius ha aclarit per segona vegada en una setmana que 鈥渓a prova 茅s que per segon any consecutiu hem congelat tots els impostos municipals, amb el que la reducci贸 de deute no afectar脿 directament a la ciutadania, sin贸 que suposar脿 disposar de m茅s pressupost per invertir en el seu benestar鈥.

Respecte a 2016, l’amortitzaci贸 de pr茅stecs i interessos bancaris, 鈥減ermetr脿 un estalvi de fins a 594.000 euros, situaci贸 que tamb茅 ajudar脿 al fet que les inversions del proper any creixquen un 61% en comparaci贸 de 2015, i no siga a costa d’elevar els impostos que quedaran congelats per segona vegada consecutiva鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.