fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana rep per primera vegada cinc milions d’euros dels fons europeus EDUSI

Borriana rep per primera vegada cinc milions d’euros dels fons europeus EDUSI

Junt a Benicarl贸-Vinar貌s i Castell贸 de la Plana, 茅s l’煤nica ciutat que accedeix a les subvencions europees de cara al proper any despr茅s dels projectes presentats durant el primer mes de l’any.

Els membres de l’equip de govern de Borriana han celebrat aquest mateix mat铆 l’anunci a trav茅s del Butllet铆 Oficial de l’Estat de la concessi贸 de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat (EDUSI) pertanyent als Fons FEDER europeus. En poc m茅s d’un mes i mig, els t猫cnics municipals i les diferents regidories implicades en la sol路licitud, van redactar tot un seguit de projectes per a la modernitzaci贸 del model de ciutat actual.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont ha comparegut al costat dels tinents d’alcalde, Vicent Granel i Cristofer Del Moral i el regidor Bruno Arnandis, per explicar que 鈥渆stem molt satisfets de poder transmetre a Borriana la publicaci贸 del BOE que suposa una not铆cia clau per a la nostra ciutat i el seu desenvolupament com a ciutat sostenible, i que ajudar脿 a millorar aspectes fonamentals del dia a dia de la ciutadania鈥. A continuaci贸, ha estat el regidor d’Urbanisme i coordinador dels treballs previs per a la petici贸 de l’ajuda europea, Bruno Arnandis, el que ha detallat que 鈥渟e’ns ha concedit la totalitat dels cinc milions sol路licitats a trav茅s dels projectes que vam presentar en el mes de gener, la qual cosa demostra que el gran treball extra que es va haver de fer pel poc marge de temps entre la convocat貌ria i el lliurament dels projectes, va anar realment b茅 i ha donat els seus fruits鈥. Arnandis ha volgut agrair a 鈥渢猫cnics municipals, diferents regidories implicades i a la consultora Axioma pel seu treball i confian莽a a l’hora de elaborar els informes i documentaci贸 necess脿ria per a la sol路licitud en el m铆nim temps possible del que dispos脿vem鈥.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde, Vicent Granel ha volgut manifestar que 鈥渄espr茅s de les cr铆tiques rebudes durant el proc茅s de presentaci贸 de les propostes, ha quedat demostrat que si totes les regidories i treballadors confiem i creiem en els projectes, els resultats acaben arribant. El conjunt de l’equip de govern cr猫iem en aquest projecte, i les cr铆tiques infundades i el poc temps amb el qual explic脿vem no han estat impediment perqu猫 seguim treballant, com fins ara, per millorar les condicions de vida a la nostra ciutat鈥. Finalment, ha estat el regidor de Transpar猫ncia i Participaci贸, Cristofer Del Moral qui ha volgut 鈥渃elebrar que el treball fet de forma conjunta per l’equip de l’Acord per Borriana ha donat resultats i suposa un aval i un reconeixement a l’esfor莽 posat en la redacci贸 dels projectes de l’Ajuntament. Aspectes com la millora de la mobilitat, l’efici猫ncia energ猫tica, la inclusi贸 social o el desenvolupament cap a les smart cities s贸n algun dels grans objectius que sempre hem promogut des de l’Ajuntament i en els quals comen莽arem a treballar des de ja per poder fer-los possibles en el per铆ode de 2017 a 2022鈥.

Les actuacions del Pla EDUSI es divideixen en quatre l铆nies de finan莽ament:
La primera de prop d’1.000.000 鈧 per a Tecnologies de la Informaci贸 en administraci贸 electr貌nica i smart cities, en concret, per a modernitzaci贸 de sistemes, xarxa interconnexi贸 municipal i apps de vies p煤bliques, turisme i serveis socials.

En la l铆nia d’Economia Baixa en Carboni, es podran invertir 1.050.000 鈧 en mobilitat urbana sostenible (carril bici-per als vianants al Grau, actuacions p脿rquing i accessos estaci贸 i implantaci贸 vehicles el猫ctrics) i 1.550.000 鈧 en efici猫ncia energ猫tica i energies renovables (en instal路lacions esportives, en edificis municipals i coberta mercat municipal). En total, 2.600.000 鈧.

Un total de 3.170.000 鈧 es destinaran a la l铆nia de Medi ambient i Patrimoni per al foment del patrimoni art铆stic i cultural, 1.320.000 鈧 (Ermita Sant Blai, refugi anti-aeri Cam铆 Onda, Rehabilitaci贸 Casa Cultura i Xarxa Museus, i Regeneraci贸 del Casc Hist貌ric) i a millora d’entorn urb脿 i medi ambient, 1.850.000 鈧 (parc urb脿 L’Arenal,

Regeneraci贸 ambiental Clot Mare de Deu i actuacions en parcs urbans i zones verdes). Finalment, en la l铆nia d’Inclusi贸 Social i Lluita contra la Pobresa, es van sol路licitar 2.830.000 鈧 que s’invertiran en Regeneraci贸 F铆sica, Econ貌mica i Social en 脌rees Degradades amb actuacions en La Bosca, antic escorxador, antic ambulatori, carrer Raval i un Pla d’Igualtat, Eradicaci贸 de la pobresa i Foment de l’Ocupaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.