fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Canvien el cobrament de subvencions i ajudes socials a Vila-real

Canvien el cobrament de subvencions i ajudes socials a Vila-real

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat dues noves normatives que permetran millorar la transparència i l’agilitat en el pagament de subvencions a entitats i de les ajudes individualitzades de Serveis Socials.

 L’aprovació definitiva de la modificació urbanística que ha permés la instal·lació d’una explotació pionera de xampinyons per part de Fundació Manantial ha sigut un altre dels punts del Ple de setembre.

“Aquest Ajuntament sempre ha tingut com un dels seus principals objectius el suport a la societat civil i a totes les iniciatives que emanen d’ella i revertisquen en l’interés general, canalitzades fins ara en les bases d’execució del pressupost, així com a través altres ordenances específiques”, assenyala la regidora de Règim Interior, Anna Vicens, qui recorda que el capítol de subvencions a entitats s’ha multiplicat per més de tres en els últims nou anys. “Però, al llarg dels anys”, puntualitza, “la regulació de les bases d’execució del pressupost han començat a ser insuficients”. Amb l’ordenança aprovada hui, la primera d’aquestes característiques amb la qual comptarà l’Ajuntament de Vila-real, l’equip de govern dota de tècnica jurídica el procediment de les subvencions per a agilitar el seu pagament i millorar la transparència, amb “un nou instrument que aclareix, en coherència i coordinació, la implementació de les ajudes”, agrega la regidora, qui ha volgut també agrair al secretari municipal, Javier Lafuente, el treball realitzat en aquesta ordenança.

També les ajudes per a la protecció de situacions d’exclusió o emergència social es veuran millorades en termes d’agilitació i transparència en els pagaments. El Ple ha aprovat una nova Ordenança de Prestacions Econòmiques Individualitzades, amb l’objectiu “d’ajudar a les persones més vulnerables de la ciutat, de la manera més eficaç i àgil possible”, argumenta el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela. “De manera regular, aquest Ajuntament destina importants recursos econòmics a promocionar la integració social, prevenint i reduint les situacions de risc o exclusió social en què puguen trobar-se les famílies que no tenen recursos econòmics suficients per a la cobertura de les seues necessitats bàsiques. Aquesta situació s’ha vist agreujada enguany a conseqüència de la crisi sanitària, fins al punt que hem destinat el triple de recursos econòmics en prestacions que l’any passat”, recorda Escorihuela, qui puntualitza que aquestes ajudes es presten sempre de la mà de la societat civil, a través de les entitats socials que atenen als més necessitats: Creu Roja, Càritas, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Paül. Aquestes entitats han participat també en la tramitació de l’ordenança. “D’aquesta manera, tots junts fem que Vila-real avance en solidaritat i en inclusió social”, conclou el regidor de Seguretat Social.

D’altra banda, el Ple ha aprovat de manera definitiva, també per unanimitat, la modificació urbanística que incorpora els usos pròpiament agrícoles a la zona d’indústries i magatzems de l’entorn de l’estació del tren. Tal com ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, aquesta modificació de les normes urbanístiques en el seu article 243.2 és la que ha fet possible la implantació a la ciutat de l’explotació de xampinyons de la Fundació Manantial. “Una inversió molt important, que ha generat llocs de treball per a persones amb malaltia mental i que no hauria sigut possible sense la modificació tècnica que aprovem ara, de manera definitiva i sense cap al·legació en contra”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.