fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Canvien el cobrament de subvencions i ajudes socials a Vila-real

Canvien el cobrament de subvencions i ajudes socials a Vila-real

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat dues noves normatives que permetran millorar la transpar猫ncia i l’agilitat en el pagament de subvencions a entitats i de les ajudes individualitzades de Serveis Socials.

聽L’aprovaci贸 definitiva de la modificaci贸 urban铆stica que ha perm茅s la instal路laci贸 d’una explotaci贸 pionera de xampinyons per part de Fundaci贸 Manantial ha sigut un altre dels punts del Ple de setembre.

“Aquest Ajuntament sempre ha tingut com un dels seus principals objectius el suport a la societat civil i a totes les iniciatives que emanen d’ella i revertisquen en l’inter茅s general, canalitzades fins ara en les bases d’execuci贸 del pressupost, aix铆 com a trav茅s altres ordenances espec铆fiques”, assenyala la regidora de R猫gim Interior, Anna Vicens, qui recorda que el cap铆tol de subvencions a entitats s’ha multiplicat per m茅s de tres en els 煤ltims nou anys. “Per貌, al llarg dels anys”, puntualitza, “la regulaci贸 de les bases d’execuci贸 del pressupost han comen莽at a ser insuficients”. Amb l’ordenan莽a aprovada hui, la primera d’aquestes caracter铆stiques amb la qual comptar脿 l’Ajuntament de Vila-real, l’equip de govern dota de t猫cnica jur铆dica el procediment de les subvencions per a agilitar el seu pagament i millorar la transpar猫ncia, amb “un nou instrument que aclareix, en coher猫ncia i coordinaci贸, la implementaci贸 de les ajudes”, agrega la regidora, qui ha volgut tamb茅 agrair al secretari municipal, Javier Lafuente, el treball realitzat en aquesta ordenan莽a.

Tamb茅 les ajudes per a la protecci贸 de situacions d’exclusi贸 o emerg猫ncia social es veuran millorades en termes d’agilitaci贸 i transpar猫ncia en els pagaments. El Ple ha aprovat una nova Ordenan莽a de Prestacions Econ貌miques Individualitzades, amb l’objectiu “d’ajudar a les persones m茅s vulnerables de la ciutat, de la manera m茅s efica莽 i 脿gil possible”, argumenta el regidor de Serveis Socials, 脕lvaro Escorihuela. “De manera regular, aquest Ajuntament destina importants recursos econ貌mics a promocionar la integraci贸 social, prevenint i reduint les situacions de risc o exclusi贸 social en qu猫 puguen trobar-se les fam铆lies que no tenen recursos econ貌mics suficients per a la cobertura de les seues necessitats b脿siques. Aquesta situaci贸 s’ha vist agreujada enguany a conseq眉猫ncia de la crisi sanit脿ria, fins al punt que hem destinat el triple de recursos econ貌mics en prestacions que l’any passat”, recorda Escorihuela, qui puntualitza que aquestes ajudes es presten sempre de la m脿 de la societat civil, a trav茅s de les entitats socials que atenen als m茅s necessitats: Creu Roja, C脿ritas, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Pa眉l. Aquestes entitats han participat tamb茅 en la tramitaci贸 de l’ordenan莽a. “D’aquesta manera, tots junts fem que Vila-real avance en solidaritat i en inclusi贸 social”, conclou el regidor de Seguretat Social.

D’altra banda, el Ple ha aprovat de manera definitiva, tamb茅 per unanimitat, la modificaci贸 urban铆stica que incorpora els usos pr貌piament agr铆coles a la zona d’ind煤stries i magatzems de l’entorn de l’estaci贸 del tren. Tal com ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, aquesta modificaci贸 de les normes urban铆stiques en el seu article 243.2 茅s la que ha fet possible la implantaci贸 a la ciutat de l’explotaci贸 de xampinyons de la Fundaci贸 Manantial. “Una inversi贸 molt important, que ha generat llocs de treball per a persones amb malaltia mental i que no hauria sigut possible sense la modificaci贸 t猫cnica que aprovem ara, de manera definitiva i sense cap al路legaci贸 en contra”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.