fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 agilitza la contractaci贸 dels projectes del Pla de Revitalitzaci贸 Econ貌mica

Castell贸 agilitza la contractaci贸 dels projectes del Pla de Revitalitzaci贸 Econ貌mica

L’Ajuntament prioritza a pimes, microempreses i aut貌noms en les 45 microobres a trav茅s de les que s’injectaran 1,5 milions d’euros.

El Pla d’Inversions de Revitalitzaci贸 Econ貌mica (Pirecas) de Castell贸 avan莽a en la tramitaci贸 dels 45 projectes dels quals consta amb la invitaci贸 directa a realitzar 38 de les obres a les pimes, microempreses i aut貌noms inscrits en la nova base de dades de contractaci贸 p煤blica municipal creada arran del Pirecas. Activat este particular proc茅s d’adjudicaci贸, durant el qual els interessats poden presentar les seues propostes per a ser valorades pels serveis t猫cnics, es preveu que les obres es puguen adjudicar aviat per a poder comen莽ar en els pr貌xims mesos. Els altres set projectes del Pirecas, de major quantia, requereixen un proc茅s de concurs p煤blic per a la seua licitaci贸, en el qual tamb茅 s’est脿 treballant, i recull aix铆 mateix la subcontractaci贸 d’un percentatge de les prestacions objecte del contracte amb una o diverses microempreses o aut貌noms.

El Pirecas injectar脿 a la ciutat m茅s d’1,5 milions d’euros en obres menors en els pr貌xims mesos, facilitant l’acc茅s als projectes a aut貌noms, pimes i microempreses. Les obres, que s’extrauen de plans municipals, de processos participatius ja executats i de les demandes de juntes i consells de districte, es distribueixen en quatre blocs: seguretat vi脿ria, mobilitat sostenible i accessibilitat; pla de reforma d’escoles; millora urbana; i instal路lacions municipals.

Este pla d’inversions en microobres es va idear despr茅s de la declaraci贸 de l’estat d’alarma i es va activar durant el confinament per a contribuir a la reactivaci贸 econ貌mica i social de Castell贸 i a la generaci贸 de llocs de treball a trav茅s de la diversificaci贸 de la contractaci贸 p煤blica. L’objectiu 茅s pal路liar els efectes negatius que la crisi sanit脿ria de la covid-19 t茅 sobre el teixit econ貌mic i productiu local, especialment en aut貌noms, pimes i microempreses.

Quant a la base de dades, 茅s un mecanisme directe perqu猫 les diferents empreses puguen participar en els contractes menors tramitats des del consistori, aconseguint aix铆 una major rotaci贸 en la contractaci贸 p煤blica, de manera que esta es diversifique i aconseguisca m茅s beneficiaris.

Continua operativa i l’enlla莽 directe per a inscriure’s es troba situat en el perfil del contractant de la p脿gina web municipal (www.castello.es) i 茅s el seg眉ent: contractaciomenor.castello.es. L’Ajuntament, com ja ha fet amb els projectes del Pirecas, d贸na a con茅ixer el llistat de productes o serveis que habitualment s’adquireixen per part de l’administraci贸 municipal amb les caracter铆stiques de contractes menors, per a aix铆 fomentar la participaci贸 directa dels comer莽os en els processos de compra, donant la possibilitat a les empreses interessades a proveir estos productes o serveis a manifestar aqueix inter茅s perqu猫 els serveis municipals els tinguen en compte a l’hora d’obtindre un major nombre d’ofertes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.