fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 aposta per l’economia blava per a optar a 5 milions d’Europa amb Grau Xarxa Oberta Blue

Castell贸 aposta per l’economia blava per a optar a 5 milions d’Europa amb Grau Xarxa Oberta Blue

L’alcaldessa destaca que aquest projecte “茅s una iniciativa innovadora i il路lusionant per a fer de Castell贸 una ciutat socialment responsable i que garantisca la igualtat de oportunitats”

L’Ajuntament de Castell贸 ha presentat a la Comissi贸 Europea una proposta millorada del projecte europeu d’integraci贸 social d’immigrants en el Grau per a optar a cinc milions d’euros de finan莽ament de la iniciativa Urban Innovation Actions (UIA).

Aquest projecte, que ha sigut presentat aquest mat铆 en la pla莽a del Casal Jove amb assist猫ncia de l’alcaldessa, Amparo Marco, i tots els socis que participen en el mateix (Universitat Jaume I, Autoritat Portu脿ria, Acci贸 contra la Fam, Federaci贸 Valenciana de Cooperatives Fevecta, Civis Wise i Creu Roja Espanyola) s’emmarca dins de la plataforma de conflu猫ncia ciutadana que es denomina Grau Xarxa Oberta Blue i que promou la regeneraci贸 del teixit urb脿, social i econ貌mic del districte mar铆tim mitjan莽ant la implicaci贸 i participaci贸 dels ciutadans.

En la seua intervenci贸, l’alcaldessa ha ressaltat que “un dels compromisos adquirits des que arribem al Govern de l’Ajuntament va ser precisament el de treballar per a les persones i fer de Castell贸 una ciutat millor en la qual viure. I a莽貌, entre altres coses, implica impulsar pol铆tiques com la d’avui”.

En aquest sentit, Marco s’ha referit a Grau Xarxa Oberta Blue com “una iniciativa innovadora i il路lusionant, que el seu objectiu 茅s poder construir col路lectivament una ciutat m茅s humana i m茅s integradora, un projecte de regeneraci贸 urbana i inclusi贸 social per a fer de Castell贸 una ciutat socialment responsable, i on es garantisca la igualtat d’oportunitats”.

La proposta 茅s el resultat d’un treball conjunt entre les regidories de Benestar Social i Urbanisme, dirigides per Jos茅 Luis L贸pez i Rafa Sim贸, respectivament. Centra la seua estrat猫gia d’integraci贸 amb la denominada ‘blue economy’ (economia blava), la qual potencia el desenvolupament de les activitats econ貌miques relacionades amb el mar per貌 des d’un punt de vista sostenible i innovador. “脡s una manera de fomentar la inserci贸 laboral mitjan莽ant els recursos tradicionals del barri, crear noves oportunitats de desenvolupament i recon猫ixer el treball que es realitza en el port”, ha explicat Sim贸.

L’edil tamb茅 ha assenyalat que aquesta vegada el projecte inclou la formaci贸 i integraci贸 laboral, a m茅s de la integraci贸 social atenent a les recomanacions de Brussel路les que “est脿 demanant a les ciutats que potencien la inserci贸 en el mercat de treball i el emprenedoria en els joves immigrants”.

Aix铆 mateix, Sim贸 ha subratllat que a Grau Xarxa Oberta Blue “hem augmentat el nombre de socis, doncs encara que la Comissi贸 Europea ens va expressar que aquest punt del projecte era excel路lent, hem volgut refor莽ar la part de la inserci贸 laboral incloent especialistes en emprenedoria i innovaci贸, Aix铆, a m茅s de la Universitat Jaume I, Creu Roja i el Port de Castell贸, se sumen ara l’ONG Acci贸 Contra la Fam, la Federaci贸 Valenciana de Cooperatives (Fevecta) i la xarxa d’innovaci贸 Civic Wise”.

A m茅s de l’alcaldessa i els socis que participen en el projecte, l’acte de Grau Xarxa Oberta Blue tamb茅 ha comptat amb la pres猫ncia de la vicealcaldessa de Castell贸, Ali Brancal, altres regidors del Govern municipal i de la resta de la corporaci贸 municipal, t猫cnics de l’Ajuntament de Castell贸, representants de diferents associacions culturals, ve茂nals i de majors, personal de centres educatius i ve茂ns i ve茂nes del Grau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.