fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 aprova el primer pla d’ocupaci贸 municipal amb una inversi贸 de 700.000 euros

Castell贸 aprova el primer pla d’ocupaci贸 municipal amb una inversi贸 de 700.000 euros

La regidora Patricia Puerta explica que Jornals de Vila permetr脿 contractar a 43 persones aturades amb risc d’exclusi贸 social.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat avui el programa Jornals de Vila que permetr脿 contractar a 43 persones aturades en risc d’exclusi贸 social. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econ貌mica, Patricia Pueta, ha destacat que “es tracta del primer pla d’ocupaci贸 municipal pr貌pia que realitza l’Ajuntament de Castell贸 i per al qual es destinaran 709.000 euros”.

Porta ha explicat que el programa Jornals de Vila t茅 com a objectiu “la rehabilitaci贸, reparaci贸 i manteniment dels habitatges socials i edificis municipals”. La regidora ha afegit que “amb l’execuci贸 del projecte s’afavorir脿 la pr脿ctica professional i inserci贸 laboral de 43 persones aturades, a jornada completa, pertanyents al col路lectiu de persones en exclusi贸 social, prioritzant-se a aquelles persones que hagen sigut derivades des dels Serveis Socials o que acrediten ser persones usu脿ries dels mateixos”.

El projecte tindr脿 una durada de 6 mesos i est脿 previst el seu inici el 3 d’octubre de 2016 i la seua finalitzaci贸 el 2 d’abril de 2017. Jornals de Vila permetr脿 contractar a lampistes, electricistes, obrers, pintors, operaris de neteja, de fusteria, etc猫tera. Les bases de selecci贸 s’han redactat amb la col路laboraci贸 de Serveis Socials i del Servei d’Igualtat d’Oportunitats per a incorporar la perspectiva de g猫nere.

L’edil responsable de l’脿rea d’ha apuntat que el salari s’equiparar脿 al conveni de l’Ajuntament, “que 茅s aproximadament el doble del salari m铆nim interprofessional”. Puerta ha recordat que l’aquest primer pla d’ocupaci贸 local, finan莽at 铆ntegrament per recursos municipals, “茅s una de les mesures incloses dins del Pla Estrat猫gic d’Ocupaci贸 amb el qual explica per primera vegada la ciutat de Castell贸”.

Quant a la resta de temes abordats en la sessi贸 d’avui de la Junta de Govern Local, el segon tinent d’Alcaldia i regidor de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo, ha informat de l’aprovaci贸, per 360.000 euros, de l’expedient de contractaci贸 de la renovaci贸 del Centre de Procesament de dades de l’Ajuntament de Castell贸. Lorenzo ha detallat que “es tracta d’una de les projectes inclosos en el paquet d’inversions financerament sostenibles que permetr脿 actualitzar, renovar i modernitzar la infraestructura tecnol貌gica de l’Ajuntament”.

Lorenzo tamb茅 ha informat de la contractaci贸 dels serveis de desratitzaci贸, desinsectaci贸, desinfecci贸 i lluita contra les paneroles en tot el terme municipal per un import de 110.000 euros.

A m茅s, la Junta de Govern Local tamb茅 ha ratificat la proposta del regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, de l’aprovaci贸 de les noves bases per a la concessi贸 de subvencions a les organitzacions no governamentals de desenvolupament per al foment de projectes de cooperaci贸 al desenvolupament. Tamb茅 s’ha donat llum verda als convenis de col路laboraci贸 amb l’Associaci贸 Xiquets d’Ucra茂na Castell贸 (AniukCas) i amb la Fundaci贸 Isonom铆a per a la promoci贸 de la igualtat entre homes i dones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.