fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 aprova un pressupost municipal que impulsa la recuperaci贸 econ貌mica i social

Castell贸 aprova un pressupost municipal que impulsa la recuperaci贸 econ貌mica i social

Marco destaca que el pressupost de 2016 no augmentar脿 la pressi贸 fiscal a la ciutadania ni l’endeutament de l’ajuntament.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat avui els pressupostos de 2016 amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment. Uns pressupostos que ascendeixen a 159,08 milions i tenen com a objectiu “impulsar la recuperaci贸 per a fer de Castell贸 una gran ciutat, amb els serveis i les infraestructures adequades, i en el qual cada ciutad脿 i cada ciutadana veja satisfetes les seues demandes”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Marco ha qualificat el pressupost de prudent, perqu猫 no s’han pressupostat ingressos de dubt贸s cobrament; realista, perqu猫 afronta els problemes de la nostra ciutat; amb sufici猫ncia financera, per a fer front al dia a dia de la ciutat; social, perqu猫 atorga un pes important a les pol铆tiques de benestar social; participatiu, perqu猫 s’incrementen els pressupostos participatius en un 50%, i inversor, perqu猫 les inversions pressupostades no seran fict铆cies sin贸 tota una realitat. La primera edil ha destacat que els pressupostos tenen tres principis inspiradors: fomentar el creixement econ貌mic per a crear ocupaci贸, la defensa de l’Estat del benestar i fomentar la transpar猫ncia.

Amparo Marco ha explicat algunes dades com que el pressupost no augmenta la pressi贸 fiscal, ja que els impostos directes es queden pr脿cticament congelats; els impostos indirectes baixen un 9,66% i les taxes i preus descendeixen un 1,35% (reducci贸 d’ocupaci贸 de via p煤blica al 50% i llic猫ncia d’activitat). Tamb茅 ha explicat que el finan莽ament estatal i auton貌mica ser脿 de 35,8 milions d’euros augmentant un 6,28% i que durant el 2016 no es preveu realitzar cap operaci贸 de cr猫dit a llarg termini, per la qual cosa no s’augmentar脿 la r脿tio d’endeutament.

L’alcaldessa tamb茅 ha detallat que el cap铆tol de despeses corrents ascendeix a 72,5 milions d’euros i s’incrementa un 7,85% respecte a 2015, inversi贸 que es destinar脿 a la millora de serveis p煤blics essencials com la revisi贸 i ampliaci贸 del contracte de neteja vi脿ria i brossa, el subministrament de vals de compra emerg猫ncia social, l’ampliaci贸 del Servei de Bicicas o bonificacions el transport p煤blic per als aturats.

Un altre aspecte del pressupost que l’alcaldessa ha volgut destacar s贸n les inversions que ascendeixen, en total, a 7.186.348 euros, que es finan莽aran b脿sicament amb recursos ordinaris (6.189.091 euros) i subvencions de la Generalitat (996.656 euros) per a renovar espais urbans i completar les infraestructures i els equipaments essencials. “El que significa que s贸n obres que es realitzaran” ha afirmat. Finalment, ha qualificat de “especialment significativa la potenciaci贸 en el cap铆tol d’inversions dels Pressupostos Participatius, ja que la partida s’ha incrementat en un 50% i ascendeix a 1.650.000 euros”.

“El pressupost 茅s el comprom铆s d’un Govern amb la ciutadania, 茅s la plasmaci贸 comptable, el negre sobre blanc de la voluntat pol铆tica d’un equip de govern i d’un pacte de govern, el pacte del Grau, que cerca oferir a dones i homes, xicotets i grans, un millor benestar, m茅s oportunitats per al creixement econ貌mic, per al desenvolupament personal i social. Cada xifra del pressupost ha de ser el resultat d’una motivaci贸 pol铆tica, ha de ser la resposta a un problema actual o futur, a una demanda de la ciutadania. Una ciutadania que desitja pagar menys als bancs, tenir millors serveis, sentir-se protegit quan pitjor ho estan passant, que es genere ocupaci贸, viure en una ciutat educadora i cultural i que la gesti贸 pol铆tica i administrativa siga eficient, efica莽 i transparent” ha concl貌s l’alcaldessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.