fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló augmenta en un 56% la inversió per a polítiques socials en cinc anys

Castelló augmenta en un 56% la inversió per a polítiques socials en cinc anys

L’alcaldessa destaca que este augment en pressupost i personal demostra el “gir” cap a un nou model d’intervenció integral.

L’Ajuntament de Castelló invertirà 14,38 milions d’euros en polítiques socials en 2020, la qual cosa suposa un 4,71% més que l’any anterior i un 56% més que el pressupost destinat en 2015. En este període, el personal destinat a la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància ha augmentat en quasi un 70%. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que estes xifres demostren el “canvi de paradigma donat als serveis socials municipals”.

“En estos anys hem aconseguit canviar el model de Benestar Social, passant de l’assistencialisme a un model d’intervenció integral, d’acompanyament i d’apoderament de les persones”, ha explicat Marco durant una roda de premsa celebrada per a fer balanç de les polítiques socials des de l’arribada al govern municipal en 2015 i amb motiu del relleu en la regidoria.

Així, l’alcaldessa ha recordat que en estos anys s’han ampliat i millorat projectes i serveis com la teleassistència domiciliara, Menjar a casa, dependència i transport adaptat, entre altres, i posat l’accent en la reducció de la pobresa i emergència social. En este sentit, ha destacat fites com que Castelló fóra pionera en signar convenis per a evitar corts d’aigua, llum i gas en llars de famílies en situació de vulnerabilitat i la introducció d’una esmena en la llei autonòmica de serveis socials per a recollir la inembargabilitat de les ajudes socials per impagament a administracions.

Marco ha recalcat l’augment de la inversió en emergència social i en projectes socials. “Hem passat de 1,3 milions per a 14 projectes en 2015 a 2,4 milions per a 32 projectes socials en 2020”, ha indicat. Quant al personal, la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància ha passat de comptar amb 77 persones treballadores en 2015 a 130 en 2020. “Quasi un 70% més personal en cinc anys”, ha apuntat. Una xifra que arriba a les 150 persones amb la incorporació de les contractacions del programa d’inclusió laboral Jornals de Vila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.