fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 destina 3,8 milions a l’impuls de l’estrat猫gia de desenvolupament urb脿 sostenible en 2017

Castell贸 destina 3,8 milions a l’impuls de l’estrat猫gia de desenvolupament urb脿 sostenible en 2017

L’EDUSI i els pressupostos participatius absorbeixen la meitat dels 10 milions d’inversions que es pressuposten el pr貌xim any.

El Govern Municipal assumeix el desafiament d’impulsar i desenvolupar l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urbana Sostenible Integrat (EDUSI) seleccionada pel Ministeri per als fons FEDER amb una injecci贸 econ貌mica de 3,8 milions per al pr貌xim any. El pressupost de Castell贸 per a 2017 contempla l’engegada de les set primeres actuacions incloses en l’EDUSI, que eleven el cap铆tol d’inversions a 10,4 milions, un 53% m茅s que en l’actual exercici de 2016.

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha recordat que l’estrat猫gia EDUSI ha rebut una ajuda comunit脿ria dels fons Feder de 10,1 milions d’euros que implicar脿 haver d’aportar la mateixa quantitat per part del consistori. En paraules de Sim贸, “es tracta d’un gran 猫xit per a tota la ciutat perqu猫 permetr脿 activar un gran projecte de transformaci贸 que ajudar脿 a modernitzar Castell贸”.

Les actuacions pressupostades per a 2017 s贸n la promoci贸 de maneres de transport alternatius al motoritzat privat, amb 500.000 euros; la protecci贸, foment i desenvolupament del patrimoni natural existent: espais naturals i zones verdes, amb 600.000 euros; la consolidaci贸 de la ciutat constru茂da, amb 500.000 euros; la rehabilitaci贸 dels espais urbans degradats, amb 750.000.

A m茅s, tamb茅 es fomentar脿 l’administraci贸 electr貌nica i les TIC per a la gesti贸 dels serveis municipals i promocionar el Govern Obert-Castell贸 Smart City, amb una partida de 600.000 euros; la diversificaci贸 del teixit productiu amb iniciatives innovadores i activitats d’alt valor en el camp de la qualitat de vida, que ascendeix a 350.000 euros, i el foment de l’efici猫ncia energ猫tica i l’煤s d’energies renovables en edificis i equipaments p煤blics, amb una inversi贸 de mig mili贸 d’euros.

El regidor d’Hisenda, Antonio Lorenzo, va explicar el divendres durant la presentaci贸 dels pressupostos de 2017 que l’esfor莽 inversor d’aquesta Corporaci贸 es finan莽ar脿, b脿sicament, amb recursos ordinaris (4.403.373 euros) i les subvencions de la Uni贸 Europea i de la Generalitat Valenciana (2.330.000 euros). Lorenzo va apuntar, a m茅s, que les inversions de l’EDUSI i els pressupostos participatius, que tornen a situar-se en 1.650.000 euros consolidant aix铆 l’increment del 50% aprovat en 2016, absorbeixen el 52% dels 10,4 milions d’euros previstos en els cap铆tols VI i VI del pressupost per a inversions.

Les accions relacionades amb la sostenibilitat ambiental i la inclusi贸 social coparan el 70% de la inversi贸 del projecte EDUSI, finan莽at amb la major injecci贸 de fons europeus en la hist貌ria de Castell贸 i que suposar脿 una inversi贸 global de 20,2 milions d’euros en els pr貌xims anys. Sim贸 ha insistit que es tracta de “una estrat猫gia pensada per a desenvolupar accions transversals en la ciutat i implantar una nova manera d’entendre la intervenci贸 en l’espai p煤blic, en la qual prevalen els criteris ambientals i socials”.

La iniciativa EDUSI inclou quatre objectius tem脿tics: millorar l’煤s i la qualitat de les tecnologies de la informaci贸 i de la comunicaci贸, afavorir la transici贸 a una economia baixa en tots els sectors, promoure l’efici猫ncia dels recursos i promoure la inclusi贸 social i lluitar contra la pobresa.

Aquests objectius es concreten en set l铆nies d’actuaci贸 que s贸n les que incideixen en la sostenibilitat i la inclusi贸 social, entre altres 脿rees. En aqueix sentit, s’actuar脿 en la promoci贸 de maneres de transport alternatius al motoritzat privat, amb una inversi贸 assignada de 2,2 milions. Tamb茅 es contempla una inversi贸 per al foment de l’efici猫ncia energ猫tica i l’煤s d’energies renovables en edificis i equipaments p煤blics.

La tercera de les l铆nies d’actuaci贸 que se centren en aquest 脿mbit es refereix a la protecci贸 del patrimoni natural amb inversions per a espais naturals, recuperaci贸 de zones verdes degrades i el desenvolupament de corredors verds.

Respecte a la inclusi贸 social, l’EDUSI aborda aquest 脿mbit des d’una perspectiva urban铆stica, en la rehabilitaci贸 d’espais urbans degradats amb accions que garantisquen un desenvolupament integrador i que assegure la qualitat de vida dels habitants de l’脿rea urbana. A m茅s, tamb茅 es preveu impulsar la diversificaci贸 del teixit productiu amb iniciatives innovadores i activitats d’alt valor en el camp de la qualitat de vida per al foment de l’economia social.

Les altres dues l铆nies d’actuaci贸 de l’estrat猫gia EDUSI se centren en la consolidaci贸 de la ciutat constru茂da. En aquesta l铆nia es preveuen actuacions de rehabilitaci贸 i revitalitzaci贸 de barris de la segona meitat del segle XX. Finalment, tamb茅 es preveu com a eix d’acci贸 el foment de l’administraci贸 electr貌nica i les TIC per a la gesti贸 dels serveis municipals, promocionar el Govern Obert i avan莽ar cap a una Smart City.

Leave a Reply

Your email address will not be published.