fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 destina 574.500 euros per a l’atenci贸 i acompanyament a persones sense llar

Castell贸 destina 574.500 euros per a l’atenci贸 i acompanyament a persones sense llar

L’Ajuntament aprova el conveni amb C脿ritas per al projecte per al qual tamb茅 posa a disposici贸 l’alberg municipal.

L’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat el projecte de conveni de concessi贸 de subvenci贸 nominativa amb C脿ritas Diocesana de Sogorb-Castell贸 per al finan莽ament del projecte de ‘Atenci贸 i acompanyament a persones en situaci贸 sense llar’ a trav茅s del qual destinar脿 574.497 euros. El projecte t茅 com a objectiu l’atenci贸 i acompanyament en els processos de desenvolupament personal a persones transe眉nts i persones sense llar, totes elles en situaci贸 d’exclusi贸 social greu, empadronades o no en el municipi que acudisquen a la seu de C脿ritas o als diferents centres municipals de serveis socials de l’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida. Per al desenvolupament d’aquest projecte, el consistori posa a m茅s a la disposici贸 de C脿ritas el centre d’acolliment Mare de Deu del Lled贸 situat en l’avinguda del Riu Sec, 53.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha destacat que a trav茅s d’aquest conveni “promovem actuacions dirigides a cobrir les necessitats b脿siques de persones sense llar i persones en risc d’exclusi贸 social”. Marco ha recordat el refor莽 del govern municipal a les pol铆tiques socials i d’inclusi贸. “Enguany hem augmentat un 16,46% el pressupost destinat a l’脿rea de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia en fregar els 17,5 milions d’euros”, ha indicat. D’ells, 2,36 milions es destinen a ajudes d’emerg猫ncia social, millora de l’autonomia de les persones majors i per al pla de pobresa energ猫tica. A m茅s dels 574.500 euros destinats a aquest conveni per a la gesti贸 de l’alberg municipal.

La regidora de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia, Patricia Puerta, ha explicat que el projecte va dirigit a “garantir les necessitats b脿siques de les persones que no tenen llar i a oferir-los oportunitats per a millorar la seua qualitat de vida a trav茅s d’un acompanyament personalitzat”. Per a aix貌, a trav茅s d’aquest projecte es realitzaran els serveis d’Acolliment i Acompanyament, la gesti贸 del Centre d’Acolliment Mare de Deu de Lled贸, el dispositiu d’atenci贸 nocturna de l’1 de novembre al 30 d’abril (el conegut com a ‘protocol del fred’), i el servei de dutxes i bugaderia dirigides a persones sense llar que no pernocten en l’alberg municipal.

Cal recordar que el Mare de Deu de Lled贸 茅s un centre d’acolliment temporal de titularitat municipal dirigit a tota persona sense llar que es trobe a la ciutat i que presta serveis d’allotjament i manutenci贸; menjador; realitzaci贸 de tallers pre-ocupacionals, d’habilitats socials o temps lliure; higiene, rober i cal莽at; i atenci贸 a necessitats individuals a trav茅s d’un pla de seguiment i acompanyament de cada persona.

L’import total del projecte ascendeix a 765.440 euros dels quals, quasi 574.500 euros s贸n aportaci贸 de l’Ajuntament, 182.000 euros de la Diputaci贸 de Castell贸 i 8.944 euros de la pr貌pia entitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.