fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 duplica les ajudes per a cobrir necessitats b脿siques d’alimentaci贸 i higiene

Castell贸 duplica les ajudes per a cobrir necessitats b脿siques d’alimentaci贸 i higiene

L’alcaldessa, Amparo Marco, afirma que s’han superat els 745.000 euros en prestacions enfront dels 384.800 de fa un any.

M茅s expedients resolts i m茅s ajudes concedides. L’agilitat que ha impr猫s l’Ajuntament de Castell贸 a la resoluci贸 de les ajudes d’emerg猫ncia social s’est脿 traduint en un augment de les prestacions econ貌miques resoltes en els cinc primers mesos de l’any. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social i Depend猫ncia, Jos茅 Luis L贸pez, han explicat que “s’han duplicat els diners concedits en les ajudes per a cobrir les necessitats b脿siques d’alimentaci贸, higiene i menjadors escolars dels cinc primers mesos de l’any”, unes ajudes que “es destinen a les fam铆lies que pitjor ho estan passant”.

Marco ha subratllat que entre l’1 de gener de 2016 i el 24 de maig de 2015, data fins a la qual es tenen dades, “l’Ajuntament de Castell贸 ha concedit ajudes d’emerg猫ncia social per a necessitats b脿siques per import de 745.790,97 euros enfront dels 384.800,78 euros concedits en el mateix per铆ode de l’any anterior”. La primera edil ha matisat que aquest increment de les prestacions concedides “no es deu tant al fet que hi haja un augment de les peticions sin贸 al fet que s’ha agilitat la resoluci贸 d’aquest tipus d’expedients”.

“Som la instituci贸 m茅s propera a la ciutadania i, per a莽貌, des de la Regidoria de Benestar Social hem donat un gir a la pol铆tica per a dirigir tots els nostres esfor莽os i recursos, a frenar les situacions d’exclusi贸 social, actuar contra les desigualtats i atendre les necessitats dels quals no poden esperar”, ha defensat l’alcaldessa. “Amb una tramitaci贸 m茅s eficient d’aquestes prestacions i una major dotaci贸 pressupost脿ria, vam demostrar que per al Govern les persones s贸n el primer”, ha insistit.

A m茅s de l’increment en les ajudes per a cobrir necessitats b脿siques d’alimentaci贸 i higiene, el regidor Jos茅 Luis L贸pez tamb茅 ha afirmat que s’ha augmentat la quantia de les considerades com a extraordin脿ries, que engloba les concedides per escoles infantils, gas, electrodom猫stics, etc猫tera. Aix铆, s’ha passat dels 18.341,28 euros concedits entre gener i maig de 2015 als 30.161,31 del mateix per铆ode de 2016.

Les ajudes d’emerg猫ncia social de l’Ajuntament de Castell贸 inclouen tres 脿mbits: les prestacions per 煤s d’habitatge (lloguers i subministraments b脿sics, electricitat, gas i/o aigua potable), que fins a maig s’han concedit 398.822,85 euros enfront dels 243.670 de l’any anterior; les extraordin脿ries (escoles infantils, ulleres, electrodom猫stics…), amb 30.161,31 euros enfront dels 18.341,28 de 2015 i les de necessitats b脿siques (alimentaci贸 i higiene i menjadors escolars), amb 745.790,7 euros concedits fins a major enfront dels 384.800 del mateix per铆ode en 2015.

Finalment, cal destacar que, en aquesta l铆nia, l’Ajuntament de Castell贸 i l’Associaci贸 Banc d’Aliments de Castell贸 han signat recentment el conveni anual pel qual el consistori assumeix el lloguer i manteniment del nou local en el qual s’empla莽a aquesta entitat. Aquest conveni suposa un augment de la col路laboraci贸 de l’Ajuntament amb el Banc d’Aliments, una entitat que at茅n a les fam铆lies que m茅s ho necessiten no solament a Castell贸 sin贸 tamb茅 en la resta de la prov铆ncia, tal com ha destacat Amparo Marco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.