fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Cinc associacions valoraran i prioritzaran les propostes dels pressupostos participatius a executar en 2018 a Benicàssim

Cinc associacions valoraran i prioritzaran les propostes dels pressupostos participatius a executar en 2018 a Benicàssim

L’Associació de veïns del Quadro Santiago, l’associació de dones Ventolera, APERCADI, l’Associació Contra el Soroll i Iniciativa Ciutadana van ser seleccionades anit per formar part de la Comissió especial de Pressupostos Participatius 2018.

El procediment de resolució dels pressupostos participatius segueix la seua marxa a Benicàssim. Els representants de cinc associacions locals han estat triats per formar part de la Comissió Especial de Pressupostos Participatius. Esta comissió, com ha explicat l’alcaldessa del municipi, Susana Marquès “serà la que ara valore, avalue i informe, amb l’ajuda dels tècnics municipals, quines són les propostes més interessants per executar en el municipi i que puguen desenvolupar-se per viabilitat i competències, pitjor l’ajuntament. Així doncs, després d’esta valoració, s’elevarà a l’alcaldia una proposta d’accions per incloure al pressupost municipal de 2018.

L’Associació de veïns del Quadro Santiago, l’associació de dones Ventolera, APERCADI, l’Associació Contra el Soroll i Iniciativa Ciutadana han estat les associacions triades en esta ocasió. La selecció de les entitats és rotatòria, amb la qual cosa, des de l’engegada del nou sistema de pressupostos participatius, són ja quinze les associacions que han passat per esta responsabilitat veïnal.

Marquès ha destacat “el procediment de pressupostos participatius ens permeten prémer el fet de sentir dels ciutadans, sabent quines són les seues demandes més immediates, ja que les propostes neixen de la necessitat del seu entorn més immediat, de les necessitats de les seues famílies i els seus veïns”.

En total, la Comissió Especial de Pressupostos Participatius haurà de desgranar les seues iniciatives finals entre en les 102 propostes que s’han obtingut del període d’aportacions ciutadanes.

Les iniciatives impulsades pels veïns són molt variades i abasten des de millores en el transport urbà, fins als arranjaments en carrers, millores en il·luminació, neteja, més elements en jardins i parcs i increment de la seguretat en temes de mobilitat urbana.

D’altra banda, Susana Marquès va aprofitar la convocatòria anit del Consell de Participació Ciutadana per donar a conèixer les línies generals del pressupost 2018 i les seues principals novetats com són les millores econòmiques en les partides socials i l’increment de les subvencions a l’associacionisme assistencial, social i cultural del municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.