fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Climent: “Les empreses ceràmiques són un exemple de superació constant i tenim el compromís ferm d’ajudar al sector a afermar-se en el mercat mundial”

Climent: “Les empreses ceràmiques són un exemple de superació constant i tenim el compromís ferm d’ajudar al sector a afermar-se en el mercat mundial”

El conseller posa al servei del sector tots els mecanismes i eines de l’Administració per a afavorir el coneixement, la I+D+i i la internacionalització de les empreses del taulell.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat hui dilluns en la inauguració de la 14ª edició de Qualicer, que “l’enorme esforç del sector ceràmic constitueix un exemple de superació constant, ja que malgrat totes les dificultats, acrescudes per la penalització dels costos logístics i l’increment de la competència, ha sabut mantenir els seus nivells de competitivitat, i adaptar-se a les necessitats del mercat”.

Per al conseller “les seues constants inversions per a aconseguir la millora global dels processos orientades a mantenir i millorar la productivitat i adaptar les seues instal·lacions i equipament a la més moderna tecnologia existent i a les exigències mediambientals, situen a la ceràmica del nostre territori com un referent mundial”.

Climent ha subratllat en la seua intervenció que “des de la Conselleria d’Economia i el conjunt del Consell, creiem fermament que la Generalitat ha de contribuir a ajudar a les empreses a competir en un món global, on el coneixement, la innovació i la internacionalització són elements clau per a millorar la competitivitat de les empreses”.

“L’esforç que realitza el sector-ha insistit -per a invertir de forma constant en recerca i desenvolupament ha de tenir necessàriament el suport de l’Administració”.

En aquest sentit, Climent ha afirmat que “anem a afavorir al màxim el desenvolupament de I+D+i per a impulsar el creixement i la generació d’ocupació sostenible i destinarem enguany 20’3 milions d’euros per a projectes de I+D+i empresarial”.

Reduir la factura energètica del sector

En la seua intervenció, el conseller s’ha referit als costos energètics del sector, per a destacar que “encara que lamentablement, nosaltres no podem incidir en els preus, sí podem facilitar a les empreses la incorporació de mesures que reduïsquen la seua factura energètica”.

Cal destacar que el sector ceràmic és molt intensiu en el consum d’energia i la factura energètica ocupa el segon o fins i tot primer lloc en l’estructura de costos. Per a continuar millorant l’eficiència energètica del sector, la conselleria, a través d’IVACE-Energia, donarà suport a totes aquelles mesures que permeten reduir els consums energètics i, per tant la factura energètica de les empreses.

“A més estem treballant en un Pla Energètic Valencià que constituïsca una eina estratègica per a la reorientació de la Política Energètica, para l’elaboració de la qual anem a escoltar i comptar amb la participació del sector ceràmic” ha explicat.

El titular d’Economia ha destacat així mateix la bona evolució del nostre comerç exterior, que situa a la Comunitat com la segona regió més exportadora, i en concret les bones dades d’exportacions del sector del taulell, que han registrat un creixement entorn del 4% i han superat els 2.661 milions d’euros.

Referent a açò, ha posat l’accent que “darrere d’aquestes dades estan els homes i dones que treballen dia a dia per traure avant el seu negoci, per seguir creixent, i tenim un compromís ferm amb aquest sector i amb les dones i homes que ho fan possible”.

Per a reforçar i augmentar la presència de les nostres empreses en l’exterior, Climent ha afirmat que “al suport econòmic sumarem un suport estratègic i el nostre suport operatiu en diferents mercats, reforçant la nostra xarxa en l’exterior”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.