fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Climent: “Les empreses cer脿miques s贸n un exemple de superaci贸 constant i tenim el comprom铆s ferm d’ajudar al sector a afermar-se en el mercat mundial”

Climent: “Les empreses cer脿miques s贸n un exemple de superaci贸 constant i tenim el comprom铆s ferm d’ajudar al sector a afermar-se en el mercat mundial”

El conseller posa al servei del sector tots els mecanismes i eines de l’Administraci贸 per a afavorir el coneixement, la I+D+i i la internacionalitzaci贸 de les empreses del taulell.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, Rafa Climent, ha destacat hui dilluns en la inauguraci贸 de la 14陋 edici贸 de Qualicer, que “l’enorme esfor莽 del sector cer脿mic constitueix un exemple de superaci贸 constant, ja que malgrat totes les dificultats, acrescudes per la penalitzaci贸 dels costos log铆stics i l’increment de la compet猫ncia, ha sabut mantenir els seus nivells de competitivitat, i adaptar-se a les necessitats del mercat”.

Per al conseller “les seues constants inversions per a aconseguir la millora global dels processos orientades a mantenir i millorar la productivitat i adaptar les seues instal路lacions i equipament a la m茅s moderna tecnologia existent i a les exig猫ncies mediambientals, situen a la cer脿mica del nostre territori com un referent mundial”.

Climent ha subratllat en la seua intervenci贸 que “des de la Conselleria d’Economia i el conjunt del Consell, creiem fermament que la Generalitat ha de contribuir a ajudar a les empreses a competir en un m贸n global, on el coneixement, la innovaci贸 i la internacionalitzaci贸 s贸n elements clau per a millorar la competitivitat de les empreses”.

“L’esfor莽 que realitza el sector-ha insistit -per a invertir de forma constant en recerca i desenvolupament ha de tenir necess脿riament el suport de l’Administraci贸”.

En aquest sentit, Climent ha afirmat que “anem a afavorir al m脿xim el desenvolupament de I+D+i per a impulsar el creixement i la generaci贸 d’ocupaci贸 sostenible i destinarem enguany 20’3 milions d’euros per a projectes de I+D+i empresarial”.

Reduir la factura energ猫tica del sector

En la seua intervenci贸, el conseller s’ha referit als costos energ猫tics del sector, per a destacar que “encara que lamentablement, nosaltres no podem incidir en els preus, s铆 podem facilitar a les empreses la incorporaci贸 de mesures que redu茂squen la seua factura energ猫tica”.

Cal destacar que el sector cer脿mic 茅s molt intensiu en el consum d’energia i la factura energ猫tica ocupa el segon o fins i tot primer lloc en l’estructura de costos. Per a continuar millorant l’efici猫ncia energ猫tica del sector, la conselleria, a trav茅s d’IVACE-Energia, donar脿 suport a totes aquelles mesures que permeten reduir els consums energ猫tics i, per tant la factura energ猫tica de les empreses.

“A m茅s estem treballant en un Pla Energ猫tic Valenci脿 que constitu茂sca una eina estrat猫gica per a la reorientaci贸 de la Pol铆tica Energ猫tica, para l’elaboraci贸 de la qual anem a escoltar i comptar amb la participaci贸 del sector cer脿mic” ha explicat.

El titular d’Economia ha destacat aix铆 mateix la bona evoluci贸 del nostre comer莽 exterior, que situa a la Comunitat com la segona regi贸 m茅s exportadora, i en concret les bones dades d’exportacions del sector del taulell, que han registrat un creixement entorn del 4% i han superat els 2.661 milions d’euros.

Referent a a莽貌, ha posat l’accent que “darrere d’aquestes dades estan els homes i dones que treballen dia a dia per traure avant el seu negoci, per seguir creixent, i tenim un comprom铆s ferm amb aquest sector i amb les dones i homes que ho fan possible”.

Per a refor莽ar i augmentar la pres猫ncia de les nostres empreses en l’exterior, Climent ha afirmat que “al suport econ貌mic sumarem un suport estrat猫gic i el nostre suport operatiu en diferents mercats, refor莽ant la nostra xarxa en l’exterior”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.