fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Coneix com rebre ajudes per a rehabilitar habitatges del centre històric a Onda

Coneix com rebre ajudes per a rehabilitar habitatges del centre històric a Onda

Els onders i onderes poden rebre fins a 54.000 euros per l’enderrocament d’un habitatge i 35.000 euros per la seva rehabilitació.

L’Ajuntament d’Onda ha anunciat la segona convocatòria d’ajudes del programa d’actuacions de regeneració i renovació urbanes en l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de la Conselleria d’Habitatge que es duu a terme a la localitat gràcies a les gestions efectuades per l’actual equip de govern.

Ja es poden presentar sol·licituds fins al 6 de maig i les ajudes es destinaran a finançar la rehabilitació o la renovació d’immobles del centre històric protegit d’Onda. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha afirmat que “es destinaran 3,4 milions d’euros per a aquestes millores, amb les quals ajudar al major nombre possible de veïns del municipi. D’aquesta manera millorem la qualitat de vida de les famílies i incentivem l’economia local, ja que són empreses d’Onda les que realitzaran els treballs. Al mateix temps, millorem l’atractiu turístic del municipi”.

Els habitatges i edificis que poden accedir a aquestes ajudes són les situades al centre històric d’Onda dels carrers Camí Castelló, Ceramista Peyró, Santa Isabel, San Isidro, Portal de València, Del Moro, Virgen del Pilar, Borriana, Callizo de la Creu i places Sant Cristóbal i Sinagoga. Tothom interessat pot sol·licitar més informació a l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació (OMIR), situada a la tercera planta de l’Ajuntament d’Onda, que en tan sol 28 dies ja ha atès 98 consultes d’ajudes a l’habitatge, ja siga per a les ajudes locals, el ARRU o les ajudes de la Generalitat, la qual cosa demostra el gran interès que suscita aquest tema entre els onders.

Des de la regidoria d’Urbanisme, dirigida per Marta Piquer, s’està apostant per la renovació dels habitatges antics d’Onda per a fer front a les desigualtats socials i alhora assegurar a la ciutadania una bona qualitat de vida, ja que disposar d’un h, ha destacat Huguet, qui ha afegit que “aquest és el segon any que es concedeixen aquestes subvencions, amb les quals més de 100 habitatges podran ser reformades. Aquestes ajudes poden aconseguir els 54.000 euros per a l’enderrocament d’una casa i 35.000 euros per la seua rehabilitació”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.