fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Coneix els requisits per a obtenir ajudes al lloguer en Utiel

Coneix els requisits per a obtenir ajudes al lloguer en Utiel

Ajudes d’entre 2.880€ i 3.600 € anuals.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha publicat les ajudes dirigides al lloguer d’habitatge amb termini de sol·licitud obert fins al 8 de març. Per a facilitar la tramitació als interessats, l’Ajuntament d’Utiel posa a la disposició dels utielans i utielanes la gestió d’estes ajudes a través del departament de Serveis Socials. Els arrendataris poden sol·licitar cita prèvia a través del telèfon 96 217 05 04.

L’objectiu d’estes ajudes és afavorir l’accés a habitatges en lloguer i facilitar el primer accés a l’habitatge als joves. En esta convocatòria se subvencionen els rebuts des de l’1 de gener al 31 de desembre de 2019.

Els sol·licitants han de presentar com a documentació el volant únic d’empadronament, còpia del contracte d’arrendament, rebuts bancaris del lloguer i els impresos de sol·licitud del programa d’ajudes i de domiciliació bancària.

Poden accedir a estes ajudes totes les persones amb un contracte de lloguer que complisca el límit de preu establit per municipi (en el cas d’Utiel un màxim de 480 €/mes) i que complisquen les condicions d’ingressos requerides. Entre els grups prioritaris s’inclouen els afectats per desnonament, famílies monoparentals o nombroses i dones víctimes de violència de gènere.

La convocatòria es divideix en dues línies:
1- Ajudes al lloguer d’habitatge en termes generals 2- Ajudes al lloguer d’habitatge per a joves menors de 35 anys
En el primer cas es poden beneficiar d’ajudes de fins a un 40% amb límit de 2.880€ anuals o fins a un 50% si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys amb un màxim de 3.600 € anuals.

En la segona línia d’ajudes dirigida a joves menors de 35 anys, la subvenció podrà aconseguir el 50% de la renda del lloguer.

Els ciutadans poden formalitzar les sol·licituds presencialment a través dels ajuntaments que compten amb este servei de tramitació.

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Utiel atendrà els interessats mitjançant cita prèvia (96 217 05 04). També es poden tramitar a través de les oficines Prop de Conselleria (012) o telemàticament a través de la pàgina www.habitatge.gva.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.