fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El bulevard de la Bosca de Borriana, el comen莽ament de la transformaci贸 d’un barri

El bulevard de la Bosca de Borriana, el comen莽ament de la transformaci贸 d’un barri

Una iniciativa cofinan莽ada en un 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020.

L’Ajuntament de Borriana pret茅n canviar la fesomia i l’estigma que emmalalteix el barri la Bosca des dels anys 90, amb un projecte d’intervenci贸 global a desenvolupar en diversos anys i que ja ha comen莽at amb la creaci贸 d’un bulevard d’avingudes amb 脿mplies voreres i nou mobiliari urb脿 amb la finalitat de reconvertir integralment la zona.

Aquesta intervenci贸 ha comptat amb una inversi贸 de prop de 700.000 euros cofinan莽ada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, amb l’objectiu d’afavorir la inclusi贸 social i la regeneraci贸 urbana i suposa l’inici per a la regeneraci贸 global del barri la Bosca.

Amb aquesta actuaci贸, a m茅s l’Ajuntament ha renovat les xarxes d’aigua potable, clavegueram i telefonia, i substitu茂t els fanals i el mobiliari urb脿 de la zona. Es tracta d’una de les intervencions priorit脿ries de l’equip de govern en aquesta nova legislatura i que s’emmarca en l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat (Edusi), dins de les mesures per a promoure la inclusi贸 social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminaci贸.

Els regidors d’Urbanisme, Bruno Arnandis i de Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, han explicat que des de l’equip de govern 鈥渉em estat molt de temps cercant la soluci贸 per a donar vida a aqueix barri de la localitat. Ara, 茅s el moment de donar-li als ve茂ns el que es mereixen. Un barri amb voreres m茅s amples, major espai, zona per a bicicletes鈥, tenir, en definitiva, un barri m茅s modern que deixe arrere les antigues manques i dinamitze la zona, que durant tant temps ha estat oblidada鈥.

El regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis ha recordat que el barri la Bosca s’enquadra precisament en l’apartat de la regeneraci贸 f铆sica, econ貌mica i social d’脿rees desfavorides, perqu猫 鈥溍﹕ un dels m茅s desfavorits del municipi, amb un elevat nombre de persones migrants concentrades en dos blocs de cases situats al carrer Thomas Alba Edison, amb unes zones interiors p煤bliques en molt mal estat鈥.

Aix铆, amb l’objectiu d’afavorir la inclusi贸 social i la regeneraci贸 urbana, ha assegurat l’edil d’Urbanisme, s’han desenvolupat accions de rehabilitaci贸 f铆sica del lloc i els seus voltants, i la renovaci贸 d’aqueixes zones interiors p煤bliques dels immobles.

Al carrer la Bosca s’ha ampliat la vorera aquest fins als 4 metres d’ampl脿ria, eliminant aqueixa l铆nia de p脿rquing. Al carrer Miguel 脕ngel, s’ha ampliat la vorera aquest uns 2,2 metres m茅s, per la qual cosa tamb茅 desapareixeran les places d’aparcament d’aqueix costat. En tots dos casos s’han renovat les xarxes d’aigua potable, clavegueram i telefonia, i s’han soterrat els cables d’alta tensi贸 i s’han substitu茂t els fanals.

A m茅s ha explicat Vicente Aparisi, el consistori ha condicionat una parcel路la municipal d’aproximadament 600 m虏 al costat del carrer Thomas Alva Edison, darrere del col路legi Roca i Alcaide, per a aparcament en el barri la Bosca, per un import que s’eleva a 4.719 euros.

Segons ha indicat Aparisi, la superf铆cie habilitada en el solar t茅 una capacitat per a uns 25 vehicles i, amb aix貌, el consistori preveu 鈥渃ompensar la l铆nia d’aparcament que s’ha eliminat als carrers la Bosca i Miguel 脕ngel, en les recents obres del bulevard de la Bosca鈥. Amb aix貌, han indicat, la ciutat s’acosta a 鈥渆l nostre prop貌sit des de 2015 de crear una ciutat sostenible, verda i solid脿ria, on els vianants i les bicicletes tinguen prioritat enfront de l’煤s dels cotxes鈥.

Una altra acci贸 prevista i que s’ha iniciat ja 茅s la relocalitzaci贸 i concentraci贸 dels serveis socials en l’antic ambulatori, una vegada que el Consistori ha aconseguit la cessi贸 de l’edifici per als pr貌xims 30 anys, 鈥渜眉esti贸 fonamental per a rebre els diners dels fons Feder i una vegada iniciada ja les obres de remodelaci贸 de l’edifici 鈥, ha recordat Arnandis.

A m茅s, el consistori en la seua aposta per les infraestructures que 鈥渞ealment contribueixen a augmentar la qualitat dels ve茂ns gr脿cies a una millora de les connexions i del tr脿nsit rodat est脿 treballant en la connexi贸 de l’Avinguda del Transport cv18, tan necess脿ria per a eliminar el tr脿nsit al carrer la Bosca.

Paral路lelament, l’Ajuntament ha impulsat un estudi diagn貌stic sobre el perfil soci-urban铆stic del barri que planteja mesures concretes per a reduir les bosses de marginalitat, potenciar la resoluci贸 de conflictes socials, millorar l’est猫tica urbana de la Bosca i afavorir la inclusi贸 social del vecindariio en situaci贸 de pobresa.

Ve茂ns i ve茂nes del barri la Bosca, agents socials i associacions que treballen en el barri han col路laborat en l’elaboraci贸 d’aquest estudi i del Pla d’acci贸 per a la millora del barri,que inclou propostes tant d’intervenci贸 social com urban铆stica.

Sobre aquest tema, Arnandis ha assegurat que la previsi贸 del Consistori 茅s 鈥渁ctivar totes les mesures que suggerisca l’estudi en un horitz贸 de tres anys鈥.

Sobre aquest tema, Aparisi ha matisat que des de l’equip de govern 鈥渉em estat molt de temps cercant la soluci贸 per a donar vida a la Bosca i aconseguir un barri m茅s modern que deixe arrere les antigues manques i dinamitze la zona durant tant temps oblidada鈥. A partir d’ara, 鈥減odran gaudir d’una zona que cap a m茅s de 50 anys que estava igual, sense canvis鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.