Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consell inverteix 1,2 milions a acabar tres edificis d’habitatges del centre de València

El Consell inverteix 1,2 milions a acabar tres edificis d’habitatges del centre de València

Una vegada conclosos els treballs, la Conselleria posarà a disposició 20 nous habitatges de lloguer de forma assequible.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat “l’esforç del Consell per acabar habitatges que van ser paralitzades per l’anterior executiu valencià per a oferir-les als ciutadans per mitjà d’un lloguer assequible”.

Així ho ha assegurat durant la seua visita als edificis de la plaça de l’Arbre 2 i la plaça Coll-carrer Bisbesa del centre de València, que juntament amb les obres de l’edifici del Carrer Teixidors, suposen una inversió total d’1,2 milions d’euros. Allí ha estat acompanyada per la directora general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Laura Soto.

Salvador ha explicat que estos tres edificis, propietat de EVha, formen part del pla de reactivació de promocions d’edificació que van ser paralitzades per falta de planificació. Este pla suposa la represa d’un total de vuit edificis en diversos municipis de la Comunitat, amb una inversió de 6,3 milions d’euros, per a ampliar el parc d’habitatge protegit de lloguer assequible en 111 habitatges més.

A això cal sumar-li el recent compromís aconseguit amb el Ministeri de Foment perquè col·labore en el finançament per a acabar de construir un edifici de 184 habitatges en el barri de la Torre de València, que es va deixar inacabat fa ja una dècada.

La consellera ha recordat que, tal com va dir fa uns dies el president de la Generalitat, Ximo Puig, “l’impuls al dret a l’habitatge és una realitat que es demostra amb fets concrets, com la reactivació i finalització de promocions d’habitatge que van quedar a mitjà construir a causa d’una mala gestió i que pròximament posarem a la disposició dels ciutadans”.

Salvador ha assegurat que este Consell té “la ferma voluntat de marcar un abans i un després en la política d’habitatge” de la Comunitat perquè considera que tenir accés a un habitatge “és una condició prèvia a tota vida digna, sobre la qual cosa la societat i els seus representants han d’assumir responsabilitats”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.