fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Consorci de Bombers no destina cap inversi贸 en la millora dels parcs professionals de Bombers

El Consorci de Bombers no destina cap inversi贸 en la millora dels parcs professionals de Bombers

En dos anys sols dediquen 65.000 en noves inversions en parcs p煤blics professionals mentre primen els parcs voluntaris amb 400.000 euros.

Tal com va detallar el president de la Diputaci贸 Javier Moliner a la passada assemblea del Consorci de Bombers, les noves inversions per al 2016 van destinades a la compra de maquin脿ria i a 3 instal路lacions: el parc de Protecci贸 Civil de l’Alcora, un nou parc de Bombers Voluntaris de Benassal, i la base d’emerg猫ncies helitransportada projectada en Almassora, un servei de la Generalitat Valenciana externalitzat a l’empresa FORESMA. Anna Pe帽alver, diputada de la formaci贸 ciutadana Castell贸 en Moviment, ha assenyalat: “Moliner i Rubio han perdut una nova oportunitat per millorar els parcs dels bombers professionals mentre destinen 200.000 als parcs de voluntaris no professionals”.

[pullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]
“L’aposta de Javier Moliner i Luis Rubio 茅s un model d’intervenci贸 en emerg猫ncies que prima el voluntariat, en detriment del servei p煤blic dels bombers professionals”[/pullquote]
La situaci贸 茅s m茅s greu si es revisen els pressupostos del 2015. Per a l’any en curs el Consorci sols va planificar 65.000 euros per a l’ampliaci贸 del parc de bombers professionals d’Orpesa mentre es projectaven fins a 200.000 euros per al Parc de voluntaris de L’Alcora. Per a la diputada assemble脿ria Pe帽alver “l’aposta de Javier Moliner i Luis Rubio 茅s un model d’intervenci贸 en emerg猫ncies que prima el voluntariat, en detriment del servei p煤blic dels bombers professionals”. 聽De fet, si calculem les noves inversions per millorar els parcs existents durant el per铆ode 2015-2016 la part destinada als professionals suposa tan sols un 14% sobre el total.

Finalment, la portaveu a la Diputaci贸 ha remarcat la seua sorpesa: “si tenim en compte les greus defic猫ncies en les que es troben parcs com el de Nules, amb una sent猫ncia de la Inspecci贸 de Treball assenyalant les greus irregularitats, no compartim aquest aband贸 dels parcs professionals”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.