fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Grup Popular d贸na suport als agricultors i demana a la Generalitat que “es fa莽a c脿rrec de l’IBI agrari que paguen als Ajuntaments”

El Grup Popular d贸na suport als agricultors i demana a la Generalitat que “es fa莽a c脿rrec de l’IBI agrari que paguen als Ajuntaments”

El Grup Popular presenta una Declaraci贸 Institucional perqu猫 el Ple de l’Ajuntament done suport a aquesta demanda del camp castellonenc.

El Grup Municipal Popular ha presentat una iniciativa de suport als agricultors castellonencs perqu猫 “la Generalitat destine fons de la partida de conting猫ncia dels seus Pressupostos a alleujar la c脿rrega impositiva que suporten compensant la totalitat de l’IBI agrari que paguen als Ajuntaments”.

La regidora popular, Salom茅 Pradas, ha mantingut una trobada amb els responsables de la Federaci贸 provincial d’agricultors i ramaders de Castell贸 FEPAC-ASAJA els qui li han traslladat la problem脿tica ocasionada per les altes temperatures i la falta de pluges d’aquest hivern.

Pradas ha explicat que “els regs addicionals que han dut a terme els agricultors per a poder salvar les seues collites han implicat un sobrecost de 2 milions d’euros en relaci贸 a un any considerat normal”.

En aquest sentit, els agricultors han explicat a la regidora que “per exemple, en una parcel路la de taronges d’una hect脿rea s’ha passat d’haver d’efectuar una hora de reg setmanal a haver de regar almenys 5 hores setmanals”.

A m茅s, els responsables de FEPAC-ASAJA tamb茅 han explicat que les altes temperatures d’aquest hivern han fet que en arribar el fred algunes produccions agr铆coles, com la de l’ametla, es vegen greument afectades, amb irreparables danys i p猫rdues per als agricultors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.