fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Grup Popular dóna suport als agricultors i demana a la Generalitat que “es faça càrrec de l’IBI agrari que paguen als Ajuntaments”

El Grup Popular dóna suport als agricultors i demana a la Generalitat que “es faça càrrec de l’IBI agrari que paguen als Ajuntaments”

El Grup Popular presenta una Declaració Institucional perquè el Ple de l’Ajuntament done suport a aquesta demanda del camp castellonenc.

El Grup Municipal Popular ha presentat una iniciativa de suport als agricultors castellonencs perquè “la Generalitat destine fons de la partida de contingència dels seus Pressupostos a alleujar la càrrega impositiva que suporten compensant la totalitat de l’IBI agrari que paguen als Ajuntaments”.

La regidora popular, Salomé Pradas, ha mantingut una trobada amb els responsables de la Federació provincial d’agricultors i ramaders de Castelló FEPAC-ASAJA els qui li han traslladat la problemàtica ocasionada per les altes temperatures i la falta de pluges d’aquest hivern.

Pradas ha explicat que “els regs addicionals que han dut a terme els agricultors per a poder salvar les seues collites han implicat un sobrecost de 2 milions d’euros en relació a un any considerat normal”.

En aquest sentit, els agricultors han explicat a la regidora que “per exemple, en una parcel·la de taronges d’una hectàrea s’ha passat d’haver d’efectuar una hora de reg setmanal a haver de regar almenys 5 hores setmanals”.

A més, els responsables de FEPAC-ASAJA també han explicat que les altes temperatures d’aquest hivern han fet que en arribar el fred algunes produccions agrícoles, com la de l’ametla, es vegen greument afectades, amb irreparables danys i pèrdues per als agricultors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.