fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Pla Resistir estar脿 dotat a Borriana amb prop d’un mili贸 d’euros per a ajudar empreses i aut貌noms locals

El Pla Resistir estar脿 dotat a Borriana amb prop d’un mili贸 d’euros per a ajudar empreses i aut貌noms locals

L’Ajuntament de Borriana s’adhereix al Pla de la Generalitat dirigit als sectors i negocis del municipi m茅s afectats per les restriccions que provoca la pand猫mia de la Covid-19.

Les empreses i aut貌noms de Borriana disposaran d’un total de 988.267 euros de les denominades ajudes Par猫ntesis, incloses dins del 鈥楶la Resistir鈥 de la Generalitat Valenciana, per als sectors i negocis del municipi m茅s afectats per les restriccions que provoca la pand猫mia de la Covid-19.

Amb l’objectiu de poder posar en marxa com m茅s prompte millor aquest programa de subvencions a la ciutat, segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, l’Ajuntament est脿 treballant ja en la modificaci贸 de cr猫dit del seu pressupost municipal per a fer efectiu el 15% del total que li correspon aportar i que suposar脿 una injecci贸 municipal de 148.241 euros a aquest pla auton貌mic d’ajudes directes cofinan莽at per la Generalitat, la Diputaci贸 i els ajuntaments.
D’aquesta forma, Safont ha confirmat que el consistori s’adherir脿, en els pr貌xims 10 dies, al Pla Resistir de la Generalitat, publicat ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), gr脿cies al qual a Borriana es destinar脿 prop d’un mili贸 d’euros per a “ajudar els sectors m茅s afectats a superar aquest par猫ntesi d’activitat”, dels quals el 62,5% l’aportar脿 la Generalitat, el 22,5% la Diputaci贸 de Castell贸 i el 15% l’Ajuntament.

Concretament, es posaran a disposici贸 dels sectors afectats del municipi, un total de 988.267 euros, dirigits a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores aut貌nomes i microempreses amb un m脿xim de 10 persones treballadores.
L’alcaldessa ha destacat que es tracta d’ajudes 鈥渕olt importants鈥, fruit de “la col路laboraci贸, el di脿leg i l’acord” entre la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments 鈥渆n la causa comuna per a superar la pand猫mia i reactivar l’economia鈥. Amb aquestes ajudes, ha indicat, 鈥渓es empreses o aut貌noms de Borriana que m茅s estan patint l’impacte de la Covid-19 rebran ajudes directes鈥.
Per a l’Ajuntament, ha manifestat, suposar脿 鈥渦n esfor莽 econ貌mic important, per貌 en aquests moments hem de prioritzar i donar suport a qui m茅s el necessiten i totes les administracions hem de fer l’esfor莽 que siga necessari per a estar al costat del teixit econ貌mic i social del municipi鈥.
En concret, rebran 2.000 euros per persona aut貌noma o microempresa i 200 euros m茅s per cada treballador a c脿rrec d’aquestes persones aut貌nomes o empreses. En el decret de la Generalitat s鈥檈stableix el tipus d’empreses que podran accedir, com s贸n els comer莽os, allotjaments, hotels, restaurants, bars, ag猫ncies de viatges, operadors tur铆stics i altres activitats recreatives i d’entreteniment entre altres.

Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores aut貌nomes i microempreses amb un m脿xim de 10 persones al seu c脿rrec. Aquestes despeses podran haver-se realitzat des d’abril de 2020.

L’Ajuntament de Borriana, ha precisat l’alcaldessa, est脿 treballant ja en els mecanismes i procediments per a tramitar-ho de forma urgent en les pr貌ximes setmanes, per a tractar d’agilitar el m脿xim possible el proc茅s burocr脿tic i que puguen cobrar-les r脿pidament鈥.
Des de l’equip de govern ha subratllat, 鈥渧olem que els negocis de Borriana m茅s afectats per aquesta crisi econ貌mica puguen disposar com m茅s prompte millor d’ajudes immediates que contribu茂squen a la recuperaci贸, a la conservaci贸 de l’ocupaci贸 i que mitiguen les conseq眉猫ncies socials que suposa la paralitzaci贸 d’un sector d’activitat鈥.
Totes les empreses d’hostaleria de Borriana que estiguen inscrites en la base de dades municipal rebran la informaci贸 sobre aquest pla, quan estiga disponible, des del servei d’ocupaci贸 i desenvolupament local.

Cal recordar que l’Ajuntament de Borriana va deixar, des de l’any passat, exempta la taxa per ocupaci贸 de la via p煤blica de les terrasses d’hostaleria, tamb茅 per a ajudar el sector, la qual cosa ha suposat 鈥渦na ajuda per a l’hostaleria local entorn a 160.000 euros en els mesos d’aplicaci贸 en els dos exercicis鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.