fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El pressupost de Benicàssim ascendirà a 28,4 milions d’euros

El pressupost de Benicàssim ascendirà a 28,4 milions d’euros

Els comptes municipals estaran marcats per la rebaixa de l’IBI i les accions en matèria Covid.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Benicàssim està ultimant els pressupostos per al present exercici. Uns comptes municipals que com avança l’alcaldessa, Susana Marqués, estaran marcats per la rebaixa de l’Impost de Béns immobles (IBI) i les accions en matèria Covid i ascendiran a 28,4 milions d’euros. La primer edil explica que publicada definitivament l’entrada en vigor de la modificació d’IBI, és quan s’han pogut plasmar els ingressos reals en el pressupost i poder així tancar els comptes per a la seua aprovació en ple”. Així, una vegada aprovat definitivament el tipus de gravamen al 0,54, l’ajuntament ha pogut calcular un minvament d’ingressos de 377.000 euros per la rebaixa d’aquest tribut, “però aquesta rebaixa permetrà que aquest diners estiga en el millor lloc possible, en la butxaca dels ciutadans”, incideix Susana Marqués.
A més de la rebaixa del tipus de gravamen de l’IBI, l’ajuntament continua amb la congelació de taxes i preus públics, “seguint la política de no gravar a les butxaques dels veïns i les veïnes”.

I un altre dels pilars del pressupost per al 2021 a Benicàssim seran les accions en matèria Covid-19 ja que continuaran els serveis especials de neteja i desinfecció així com les ajudes socials als col·lectius més vulnerables. “L’any passat vam posar en marxa el Pla Reactiva Benicàssim, destinant més de 3 milions a ajudar a les famílies i a les nostres empreses, amb la determinació de no deixar a ningú arrere”. Un pla que es reeditarà enguany “per a continuar ajudant a les famílies i al teixit empresarial del nostre municipi”, ha indicat Susana Marqués, qui afig que “l’equip de govern va obrir des d’el mes de novembre passat a tots els grups de la corporació municipal la possibilitat de fer propostes perquè puguen ser valorades i incloure-les en el pressupost perquè el nostre objectiu és aprovar uns comptes que compten amb el major consens possible”.
Paral·lelament, s’està treballant en la liquidació del pressupost del 2020, “les dades econòmiques positives del qual possibilitaran la incorporació de romanents per a la realització de noves inversions”, ha afegit el regidor d’Hisenda, Arturo Martí.

 1. Después de leer esta nota de prensa quiero comentar las siguientes frases:
  Susana Marqués, alcaldesa de Benicàssim: Així, una vegada aprovat definitivament el tipus de gravamen al 0,54, l’ajuntament ha pogut calcular un minvament d’ingressos de 377.000 euros per la rebaixa d’aquest tribut, ….. “però aquesta rebaixa permetrà que aquest diners estiga en el millor lloc possible, en la butxaca dels ciutadans”
  Esta frase está en contradicción con la postura del grupo político de la alcaldesa (PP) y de Ciudadanos, ya que su postura en el Pleno Extraordinario que solicitó la oposición ya que se negaron a secundar la propuesta de bajar el coeficiente que grava el IBI del 0’555 al 0’54. La propuesta de la alcaldesa y de la Sra. Fernández era de bajar al 0’55. ¿Cómo es posible que hoy diga que el dinero de los benicenses donde mejor está en sus bolsillos? Si fuera cierto debería haber votado con la oposición y no lo hizo. Esta actitud hay que enmarcarla en la hipocresía política.
  Otro comentario de la alcaldesa que quiero resaltar es: “L’any passat vam posar en marxa el Pla Reactiva Benicàssim, destinant més de 3 milions a ajudar a les famílies i a les nostres empreses, amb la determinació de no deixar a ningú arrere”. Falso, sólo se entregaron 850.000€ en 2020, vuelve otra vez a faltar a la verdad, siempre que las palabras de esta nota de prensa sean verídicas.
  Por último, quiero poner en evidencia otra frase de la alcaldesa: “l’equip de govern va obrir des d’el mes de novembre passat a tots els grups de la corporació municipal la possibilitat de fer propostes perquè puguen ser valorades i incloure-les en el pressupost perquè el nostre objectiu és aprovar uns comptes que compten amb el major consens possible”. ¿Podría decirme el día y el lugar que solicitó las propuestas del resto de los grupos políticos para confeccionar el presupuesto para 2021? Que yo sepa tal petición no ha sido solicitada en ninguna Comisión Informativa, Junta de Portavoces ni en pleno de noviembre. Sí que es cierto que en noviembre de 2018 se pidió por parte del equipo de gobierno propuestas para elaborar el propuesto del año 2020. Propuestas que se entregaron en tiempo y forma para elaborar el presupuesto. El presupuesto presentado no fue aprobado por la oposición porque ninguna de sus propuestas fueron recogidas. La oposición jamás conoció las propuestas del PP y Ciudadanos, por lo que no sean podido contrastar antes de cerrar el presupuesto, ¿Por qué?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.