fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El pressupost de Vila-real es mant茅 invariable en 2021 i nom茅s creix per a l’amortitzaci贸 dels pr茅stecs per a fer front als pagaments urban铆stics heretats

El pressupost de Vila-real es mant茅 invariable en 2021 i nom茅s creix per a l’amortitzaci贸 dels pr茅stecs per a fer front als pagaments urban铆stics heretats

El president de la Comissi贸 d’Hisenda, Xus Madrigal, lliura als grups municipals un primer avan莽 dels comptes, de 47,7 milions d’euros, marcats per un car脿cter 鈥減rudent i responsable鈥.

Vila-real tindr脿 en 2021 un pressupost de 47,7 milions d’euros pr脿cticament id猫ntic al de l’exercici vigent quant a xifres globals, amb l’excepci贸 que hauran d’incorporar-se 500.000 euros per a les primeres amortitzacions dels pr茅stecs signats en 2018 per a fer front a pagaments urban铆stics 鈥渉eretats鈥 dels governs del Partit Popular. El tinent d’alcalde i president de la Comissi贸 Informativa d’Hisenda, Xus Madrigal, ha entregat hui un primer avan莽 del pressupost municipal de 2021 als diferents grups amb representaci贸 en el consistori, amb l’objectiu que els partits puguen estudiar les dades preliminars i avan莽ar en la tramitaci贸 d’uns comptes que l’executiu local treballa per aprovar abans que finalitze l’any.

鈥淒espr茅s de moltes dificultats per quadrar els n煤meros, tenim ja un primer avan莽 que posem de manera oficiosa -a falta dels informes d’Intervenci贸- a la disposici贸 dels grups municipals perqu猫 puguen tamb茅 aportar les q眉estions que consideren鈥, valora Madrigal, qui puntualitza, en tot cas, que els comptes de 2021, a difer猫ncia del que s’est脿 veient en municipis ve茂ns, no seran expansius sin贸 鈥渞esponsables i prudents鈥. 鈥淓l pressupost municipal de l’any que ve no creix i es mant茅 pr脿cticament igual que el del 2020, nom茅s incrementat per les amortitzacions dels pr茅stecs que vam haver de traure en 2018 per a fer front al pagament del conveni amb les dominiques i resolucions urban铆stiques relacionades amb expropiacions del Partit Popular en obres com el jard铆 del rei Jaume I, el col路legi Jos茅 Soriano o el jard铆 del Bot脿nic Calduch鈥, recorda el regidor. En concret, el pressupost de l鈥檃ny 2021 ser脿 de 47,7 milions d’euros, a penes 523.653 euros m茅s -els corresponents a les amortitzacions de pr茅stec de 2018- que els del 2020 (47.165.000 euros).

鈥淓n definitiva, un pressupost prudent i responsable, ateses les particulars circumst脿ncies que travessa Vila-real, amb un endeutament heretat de 509 euros per habitant enfront d’altres municipis com Castell贸 (135 euros), Onda (75 euros) o fins i tot Orpesa o Benic脿ssim, amb deute zero鈥. 鈥淎 difer猫ncia d’aquestes poblacions, a Vila-real el Partit Popular va signar en 2010 un pr茅stec de 20 milions d’euros que va disparar l’endeutament municipal, des dels 50 euros per habitant que hi havia en 2009 fins a 420 euros. Posteriorment, tamb茅 nosaltres vam haver d’incrementar un poc aquest deute, pels continus pagaments de l’her猫ncia urban铆stica del PP que sumen ja 29 milions d’euros acumulats鈥, agrega Madrigal.

Davant d鈥檃questes circumst脿ncies, el pressupost de 2021 no preveu 鈥渘i un euro m茅s鈥 que el de l’actual exercici 鈥渕茅s que per a amortitzar els pr茅stecs que vam haver de traure en 2018, amb dos anys de car猫ncia, per a fer front als pagaments urban铆stics heretats del Partit Popular, en expropiacions i per a complir amb el conveni del convent de les dominiques鈥, incideix Madrigal. La idea de l’equip de govern municipal 茅s poder aprovar els comptes, amb les quals garantir la prestaci贸 de tots els serveis municipals en les millors condicions, abans de finalitzar l’any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.