fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El xicotet comer莽 remonta en questi贸 de messos

El xicotet comer莽 remonta en questi贸 de messos

Els xicotet comer莽 remonta la seua producci贸 i el seu nombre segons dades de la Cambra de Comer莽

La imatge de comer莽 tradicional a canviat al centre de la ciutat, tanquen merceries, reparaci贸 de cal莽at, venedors de cer脿mica i col路leccionistes. Hui dia emergeixen nous tipus de comer莽 com la reparaci贸 de telefonia, empeltat d’ungles o fins i tot una tenda d’eixes on pots trobar de tot per 1 o 2 euros.

Durant els sis primers mesos d’enguany van obrir en la prov铆ncia m茅s de 800 nous establiments, segons dades recopilades per la Cambra de comer莽 de Castell贸 sobre la base de les altes de l’impost d’activitats econ貌miques (IAE), amb el que ja s贸n quasi 19.000 els establiments que operen en la prov铆ncia. D’aqueixos, 14.037 s贸n minoristes, mentre que 1.049 s贸n intermediaris i altres 3.847, majoristes.

El comer莽 es torna amb for莽a i ho fa, fonamentalment, per l’estirada del consum. Les estad铆stiques indiquen que les fam铆lies de Castell贸 tornen a gastar m茅s (en el 2014 la despesa per c脿pita va augmentar en la prov铆ncia quasi un 1%, el primer avan莽 des del 2007) i a莽貌 ha comen莽at a notar-se en la comptabilitat dels comer莽os, que ja fan 14 mesos amb les vendes a l’al莽a. 鈥淔a mesos que de fem lleugers increments en la facturaci贸 i s’aprecia m茅s confian莽a en el consumidor, que es tradueix en consum鈥, ha apuntat en diverses ocasions Cipriano Cort茅s, president de la Confederaci贸 de Comerciants i Aut貌noms de Castell贸 i tamb茅 de la Comunitat (Covaco)

Leave a Reply

Your email address will not be published.