fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els sis districtes de la ciutat es beneficiaran dels 1,6 milions de pressupostos participatius

Els sis districtes de la ciutat es beneficiaran dels 1,6 milions de pressupostos participatius

Les propostes prioritzades s’han centrat a pal路liar problemes per inundacions, millorar il路luminaci贸, asfaltat i parcs p煤blics.

La regidora de Participaci贸 Ciutadana, Ali Brancal, ha informat que “els pressupostos participatius d’enguany 2016 que acaba de comen莽ar, permetran executar fins a 23 propostes realitzades per les diferents associacions ve茂nals de Castell贸 i que, posteriorment, van ser escollides per la Comissi贸 Permanent de Participaci贸 Ciutadana”.

Cal recordar que “la Permanent est脿 formada per membres dels cinc partits pol铆tics amb representaci贸 en el Consistori castellonenc i per cinc membres d’associacions triats en votaci贸 pel Consell de Participaci贸 Ciutadana”, ha puntualitzat Brancal.

Aix铆, la Comissi贸 Permanent ha triat, entre totes les propostes elevades per les diferents Juntes de Districte i traslladades per les diferents associacions adscrites en cada zona, un total de 23 actuacions que es distribuiran de la seg眉ent manera: dues actuacions per a la zona nord, tres per al districte centre, quatre per a la zona sud, altres quatre per al districte oest, cinc per al barri est i altres cinc per al districte mar铆tim.

Entre les propostes triades “s’han prioritzat actuacions en el clavegueram, canalitzaci贸, desaig眉es, drenatge d’aig眉es pluvials, millora de col路lectors i embornals i neteja de s茅quies per a pal路liar els efectes de les inundacions que es produeixen per pluges torrencials. Tamb茅 s’ha donat prioritat a millorar l’asfaltat de carrers i accessos, renovar i construir voreres i rampes accessibles en les mateixes o substituir llambordins en carrers per a vianants; millorar l’enllumenat i els parcs p煤blics, aix铆 com instal路lar jocs infantils o aparells de gimn脿stica en les places”, ha comentat la regidora.

Les actuacions, que es duran a terme durant el present any a trav茅s de la l铆nia de pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castell贸 beneficiaran a tots els barris de la ciutat i, mancant la redacci贸 dels diferents projectes, s’han valorat econ貌micament en 1.574.000 euros.

Cal destacar que enguany s’han destinat a la l铆nia de pressupostos participatius un total d’1.650.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 50% respecte de la xifra contemplada pel govern anterior per a 2015. Aquest augment “respon, sens dubte, al comprom铆s d’aquest Govern Municipal per fer que la ciutadania participe de la vida pol铆tica, que s’empodere i puga triar les inversions que s’han de realitzar en la ciutat, en la seua ciutat. L’any 2016 ser脿 aquell en el qual els ve茂ns i ve茂nes de Castell贸 tindran m茅s poder de decisi贸 sobre les inversions municipals”, ha matisat la regidora Ali Brancal.

Les propostes dels ve茂ns que s’executaran seran les seg眉ents:

DISTRICTE GRAU
– Neteja de la s茅quia ‘El Fil’
– Remodelaci贸 dels banys del C.P. L’Illa
– Adequaci贸 de l’accessibilitat en el Carrer Dol莽ainers
– Enllumenat en els entradors de la Marjaleria
– Substituci贸 dels jocs infantils de la Panderola

DISTRICTE NORD
– Millora de la xarxa de clavegueram en Quadra Segona, Carrer Sant Pasqual i Avinguda Diputaci贸.
– Construcci贸 de vorera en Quadra Borriolenc des de l’Avinguda Tombatossals fins a l’Avinguda Benic脿ssim.

DISTRICTE CENTRE
– Adequaci贸 de les rampes de les voreres del carrer Rep煤blica Argentina cantonada amb P茅rez Gald贸s, que presenten un pendent excessiu.
– Adequaci贸 de la canalitzaci贸 i desaig眉es en la zona compresa entre els carrers Jorge Juan, Lepanto i F茅lix Breva a fi d’evitar inundacions en els dies en els quals es produ茂squen pluges importants.
– Reparaci贸 de les cal莽ades dels carrers Conde Noro帽a, Bisbe Beltr谩n i Pescadors i substituci贸 dels llambordins i llosetes danyades en els carrers per a vianants del districte.

DISTRICTE SUD
– Clavegueram del Cam铆 Roquetes i drenatge d’aig眉es pluvials: construir clavegueram fins a la intersecci贸 del cam铆 amb la S茅quia Major (300 metres de tram).
– Condicionament i finalitzaci贸 del vial Cam铆 Pi Gros. Finalitzaci贸 del col路lector d’aig眉es pluvials i obrir embornals de l’aigua de pluja.
– Arranjaments, construcci贸 de vorera, pintar passos de zebra des de l’Avinguda Val猫ncia a Grup Lourdes i condicionar la zona del Consorci de Bombers.
– Parc per a majors i xiquets en el solar del Carrer Llarg enfront del Centre de Salut.

DISTRICTE OEST
– Instal路laci贸 d’enllumenat p煤blic en la Quadra la Torta, en Carrer la Mina (Urbanitzaci贸 Les Galeres) i en els carrers Del Parany, Forn de Cal i Mol铆 d’Oli (Urbanitzaci贸 la Xoquera)
– Millores en els accessos de la Partida Benadresa des del local social fins a la zona d’esplai (darrere del col路legi); millores en les voreres i passos de vianants en la carretera de Ribesalbes.
– Canviar el tub col路lector d’aig眉es residuals i pluvials en el Cam铆 Collet i asfaltat.

DISTRICTE EST
– Renovaci贸 de voreres del Grup Rafalafena Tarongers.
– Asfaltat i renovaci贸 de voreres d’un tram del Carrer Doctor Fl茅ming i del Carrer Crevillent.
– Connexi贸 de llum en la Pla莽a Doctor Mara帽贸n.
– Tancament de la zona de jocs infantils al costat de l’Avinguda Germans Bou cant贸 amb la Circumval路laci贸.
– Aparells de gimn脿stica i jocs infantils en el Bulevard Blasco Ib谩帽ez, Pla莽a Bucarest i Pla莽a Doctor Mara帽贸n.

Leave a Reply

Your email address will not be published.