fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Es convoquen les ajudes per als llibres de festes editats en valenci脿

Es convoquen les ajudes per als llibres de festes editats en valenci脿

El termini de presentaci贸 de sol路licituds s’inicia aquest dijous per a totes les modalitats i finalitza per als llibres de les Falles el 8 de febrer, per als de la Magdalena, el 10 de febrer, per als de les Fogueres el 5 de maig i per als llibres dels Moros i Cristians el 3 de novembre.

La conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocat貌ria d’ajudes per a activitats de promoci贸 de l’煤s del valenci脿 realitzades per les comissions de festes de les Falles, la Magdalena, les Fogueres i els Moros i Cristians, en l’脿mbit del territori valenci脿 durant l’any 2017.

En total, Pol铆tica Ling眉铆stica destinar脿 200.000 euros per a premiar i subvencionar l’edici贸 en valenci脿 del llibres de festes de les mencionades comissions. Aquesta quantitat suposa un increment de m茅s del doble que l’any passat, concretament un 104,6% m茅s, ja que al 2016 es destinaren 97.750 euros. A m茅s, tamb茅 suposa un augment del nombre de comissions de festes premiades, que passen de 105 a 198.

Podran optar a les ajudes les associacions i comissions de festes de les comissions de festes de les Falles, de la Magdalena, de les Fogueres i, per primera vegada, de les de Moros i Cristians legalment constitu茂des, inscrites en el registre corresponent de l’administraci贸, que complisquen els preceptes i requisits establits.

Concretament, per als llibres de les Falles i per als de Moros i Cristians es convoquen 70 subvencions amb una dotaci贸 total de 60.000 euros, respectivament. La quantitat destinada a les Falles representa un increment del 38,73% respecte a l’any passat.

Per a llibres de les Fogueres es convoquen 38 subvencions amb un import total de 45.000 euros, que suposa un augment del 38,46% respecte a l’any passat i per als llibres de la Magdalena seran 20 les subvencions -12 per a gaiates i 8 per a colles- a les quals es destinen un total de 35.000 euros, que suposa un augment del 59,09% respecte a l’any passat.

El termini de presentaci贸 de sol路licituds per a les ajudes als llibres de les Falles s’inicia aquest dijous i finalitzar脿 el 8 de febrer de 2017. Posteriorment, per a optar als premis, en el termini que acabar脿 el 15 de febrer de 2017, les entitats sol路licitants hauran de presentar, a la Direcci贸 General de Pol铆tica Ling眉铆stica cinc exemplars del llibre de la festa editat.

Per als llibres de la Magdalena, tant per a gaiates com per a colles, el termini de presentaci贸 de sol路licituds s’iniciar脿 el dijous i finalitzar脿 el 10 de febrer de 2017. Per a optar als premis, en el termini que acabar脿 el 24 de febrer de 2017, les entitats sol路licitants hauran de presentar, a la Direcci贸 General de Pol铆tica Ling眉铆stica i Gesti贸 del Multiling眉isme, cinc exemplars del llibre de la festa editat.

Respecte als llibres de les Fogueres, el termini de presentaci贸 de sol路licituds s’iniciar脿 tamb茅 aquest dijous i finalitzar脿 el 5 de maig de 2017 i per a optar definitivament als premis, en el termini que acabar脿 el 26 de maig de 2017, les entitats sol路licitants hauran de presentar, a la Direcci贸 General de Pol铆tica Ling眉铆stica cinc exemplars del llibre de la festa editat.

Finalment, el termini de presentaci贸 de sol路licituds per als llibres de Moros i Cristians s’iniciar脿 dijous i finalitzar脿 el 3 de novembre de 2017. De la mateixa manera per a optar definitivament als premis, en el termini que acabar脿 el 3 de novembre de 2017, les entitats sol路licitants hauran de presentar, a la Direcci贸 General de Pol铆tica Ling眉铆stica cinc exemplars del llibre de la festa editat.

At茅s que el calendari de les festes compr茅n un ampli per铆ode, les entitats sol路licitants podran presentar, simult脿niament, la sol路licitud i els llibres ja editats.

La previsi贸 de lliurament de premis ser脿 al voltant de cada festa, excepte Moros i Cristians que es lliurar脿 a final d’any quan acabe el per铆ode festiu.

El model de la sol路licitud i els annexos estaran disponibles en la web clicar ac铆 o clicar ac铆 de la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport.

Requisits dels llibres

Els llibres objecte de subvenci贸 hauran d’estar escrits en valenci脿, editats per l’entitat sol路licitant, disposar del corresponent dep貌sit legal, tindre una tirada m铆nima de 200 exemplars -excepte els de les colles de la Magdalena que hauran de tindre una tirada m铆nima de 100 exemplars- i fer constar en els cr猫dits del llibre que s’ha participat en esta convocat貌ria d’ajudes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.