Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Finalitzen els Pressupostos Participatius amb una alta implicació dels onders

Finalitzen els Pressupostos Participatius amb una alta implicació dels onders

Més de 300 veïns participen en la tercera fase dels pressupostos.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha donat a conèixer este matí els resultats obtinguts de la consulta per als Pressupostos Participatius de 2018. “Un any més, este equip de govern ha volgut donar veu a la ciutadania perquè siguen partícips en la presa de decisions sobre les inversions que consideren que s’han de realitzar a Onda. Així, després de tres fases on s’han pogut formular i votar les propostes de millores en la localitat, ja podem anunciar les tres guanyadores i afirmar amb rotunditat que ha estat un èxit de participació”, ha assenyalat Huguet.

L’alcalde s’ha mostrat molt content per l’alt grau d’implicació dels onders als Pressupostos Participatius de 2018, “doncs més de 300 veïns han participat en la tercera fase del procés”. Després del recompte i la comprovació pertinent, s’han comptabilitzat 397 vots correctes entre les 10 propostes. Els empadronats majors de 16 anys han pogut participar de forma presencial, a través de paperetes que van dipositar en les urnes situades a les instal·lacions municipals, o mitjançant una plataforma online. Els onders s’han decidit en primera opció per la creació d’una nova biblioteca, que se situaria a la nova zona d’Onda, entre l’avinguda de Catalunya i l’avinguda Serra Espadà. Esta ha estat l’opció més escollida, amb 127 vots. En segon lloc, amb un total de 96 vots, està la reurbanització del carrer Sant Pere, enclavada al centre històric de la localitat. I, finalment, amb 59 vots, els onders han decidit que es realitzen actuacions de pluvials a l’avinguda d’Andalusia, zona molt sensible al risc d’inundacions quan plou, afectant també a un tram de carretera.

“Amb una partida pressupostària de 250.000 euros, l’Ajuntament iniciarà els projectes d’estes propostes ciutadanes perquè siguen una realitat a Onda en un futur pròxim”, ha dit l’alcalde Ximo Huguet, qui ha finalitzat la roda de premsa donant les gràcies als onders “per bolcar-se en estos Pressupostos Participatius, que no només permeten que els onders decidisquen en què invertim els seus impostos, sinó que a més serveixen per a garantir l’eficiència dels recursos municipals i milloren la transparència”.

Finalment, l’alcalde ha recordat que “des de l’equip de govern cerquem el màxim consens possible per a aprovar uns comptes municipals que són de vital importància per a la ciutat d’Onda, ja que este 2018 rebrem els FEDER i l’àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de la Conselleria d’Habitatge”. Per açò, Huguet ha destacat que “estem mantenint reunions amb els diferents grups polítics” i ha afirmat que “intentarem incloure totes estes propostes en la mesura del possible, ja que sabem que comptem amb un límit en la despesa, marcat per decisions de l’anterior legislatura, que este equip de govern no ha incrementat els impostos a la ciutadania d’Onda i segueix augmentant i millorant la gran quantitat d’ajudes que ofereix l’Ajuntament”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.