fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació consolida el seu lideratge en la recuperació i posada en valor del patrimoni amb una nova inversió de 2,5 milions

La Diputació consolida el seu lideratge en la recuperació i posada en valor del patrimoni amb una nova inversió de 2,5 milions

Moliner formalitza l’aportació a 33 ajuntaments per recuperar 36 emblemes culturals amb gran potencial amb els Fons FEDER.

La Diputació ha consolidat avui el seu lideratge en la recuperació i posada en valor del patrimoni amb una nova inversió de 2,5 milions. Així, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha formalitzat amb un total de 33 ajuntaments de la província esta nova inversió del Govern Provincial per a la recuperació i posada en valor del patrimoni en facilitar-los ajudes de fins a 120.000 euros per cofinançar els Fons FEDER de Patrimoni. Una inversió que permetrà recuperar 36 emblemes patrimonials d’aquests municipis de cara a aconseguir noves oportunitats turístiques i de futur per als seus veïns. Així, tant ciutats de major grandària com a petits municipis de l’interior s’inclouen entre els beneficiaris d’estes ajudes amb les quals el Govern Provincial es consolida com la institució que més inverteix en la recuperació, manteniment i posada en valor del patrimoni de Castelló, amb una inversió estimada en 10 milions d’euros des de 2011.

El president ha assegurat que este esforç provincial es dirigeix a “impedir que ni un euro dels quals posa Europa a la disposició dels nostres pobles es quede pel camí. No volem que cap inversió es quede sense fer perquè els nostres pobles tenen problemes a pagar la part que li correspon a l’Ajuntament perquè es duga a terme, per això en esta línia d’ajudes són precisament els municipis que menys recursos tenen els que més s’han beneficiat, però arribem a ajudar a tots els pobles, grans i petits, que rebran ajudes d’Europa per a patrimoni amb els Fons FEDER”.

En este sentit, Moliner ha posat l’accent en les grans oportunitats que obre la recuperació patrimonial per al futur de la província. “Els recursos patrimonials que anem a posar en valor es constituiran en noves oportunitats per organitzar congressos, recuperar viles històriques, o antigues fàbriques o muralles i castells i convertir-los en un actiu amb el qual, recolzant-nos en el nostre passat, puguem sortir cap al futur amb més força. Una recuperació patrimonial que per a este Govern Provincial és estratègica i per la qual seguim sumant recursos de la vostra mà, de la mà dels ajuntaments perquè al més aviat possible es facen realitat”.

Cal assenyalar que precisament la posada en valor del patrimoni provincial com a oportunitat de desenvolupament és una via de treball estratègica de la Diputació d’acord als objectius marcats també per la Unió Europea en este 2018 com a Any Europeu del Patrimoni. És per això que la Diputació treballa en la recuperació i posada en valor de l’enorme potencial patrimonial de la província, que compta amb 300 monuments declarats Bé d’Interès Cultural i desenes de tradicions ancestrals que els castellonencs han sabut mantenir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.