Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló atreu inversió europea per a ajudar els pobles més petits a estalviar més d’un 30% del seu consum energètic

La Diputació de Castelló atreu inversió europea per a ajudar els pobles més petits a estalviar més d’un 30% del seu consum energètic

El Ple aprovarà demà el projecte amb un milió d’euros que beneficiarà a 24 municipis i introdueix la sostenibilitat en #Repoblem.

La Diputació de Castelló ha aconseguit atreure inversió europea per a fer energèticament més sostenibles els pobles més petits amb un ambiciós projecte d’un milió d’euros d’inversió finançat al 50% amb Fons FEDER entre les anualitats de 2019 i 2020. El Ple provincial aprovarà demà esta iniciativa, ‘Projecte singular per a la millora de l’enllumenat públic en 24 municipis de menys de 20.000 habitants’ que permet introduir l’estalvi energètic dels pobles més petits en l’aposta de la Diputació per la consolidació de població rural. L’objectiu d’esta iniciativa és minimitzar les emissions de diòxid de carboni al mateix temps que reduir el cost econòmic que suposa l’enllumenat públic per als ajuntaments. Una embranzida de la Unió Europea que permetrà a la Diputació potenciar el seu ambiciós Pla Provincial d’Eficiència Energètica que li ha portat en els últims anys a invertir més de dos milions d’euros en un centenar de municipis de la província.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat que “amb estos fons europeus tornem a comprovar el molt que ha de dir la Unió Europea en el nostre dia a dia. Estar al corrent de totes les iniciatives que s’impulsen des de la UE ens permet beneficiar als pobles amb recursos que ajuden el seu millor present i futur”. Moliner ha posat en valor que “la implicació de la Unió Europea en l’estalvi energètic dels nostres pobles més petits així com per a millorar la qualitat de la seva il·luminació és molt important. Amb este projecte, de la mà d’experts, s’introduiran les millors opcions per a continuar estalviant en la seua factura de la llum perquè puguen destinar estos recursos a altres serveis als seus pobles. Ajudem els municipis al fet que milloren la il·luminació dels seus carrers al mateix temps que estalvien diners i consum fent-ho”.

En este sentit, el president ha explicat que “tenir pobles més sostenibles els ajuda a més a ser més atractius des d’altres punts de vista que res tenen a veure amb l’energia, si no per exemple com a destinacions turístiques. El que fem des de la perspectiva del programa Repoblem de la Diputació és dotar als nostres pobles de més serveis, de més millores, de més arguments per a atreure noves oportunitats a estos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.