Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló avança 43 milions d’euros als ajuntaments perquè disposen ja de recursos per a invertir en els seus municipis

La Diputació de Castelló avança 43 milions d’euros als ajuntaments perquè disposen ja de recursos per a invertir en els seus municipis

El president, José Martí, destaca que és una mesura que “dóna un important suport als nostres pobles perquè des d’este mes de gener tinguen fons per a destinar al benestar dels ciutadans”.

La Diputació de Castelló ha donat ordre per a habilitar un avançament de tresoreria de més de 43 milions d’euros que aniran a les mans de 69 municipis i dos consorcis des d’este mateix mes de gener, la qual cosa els permetrà comptar una important quantitat de per què puguen escometre ja inversions en benefici dels ciutadans.

Es tracta d’un muntant econòmic que es remetrà a tots els pobles que van sol·licitar formalment esta mesura, unes partides que “suposen un matalàs important perquè els nostres pobles tinguen ja l’opció de tindre quantitats amb les quals afrontar ja amb tranquil·litat pagaments a proveïdors i actuacions que consideren prioritàries”, segons destaca el president de la institució provincial, José Martí.

Este avançament de tresoreria, que es realitza amb interès zero per als ajuntaments, ja que no és necessari demanar préstec alguna cosa, s’activa amb aquells ajuntaments que tenen cedit el servei de recaptació a la diputació i que han formalitzat el model de sol·licitud que se’ls va facilitar l’any passat.

En el model es deixa constància la possibilitat que els municipis puguen rebre al gener fins al 75 per cent de l’import de les futures recaptacions previstes en impostos i taxes municipals, com poden ser l’Impost de Béns immobles (IBI) o l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). Encara que està marcat en el calendari la segona quinzena de gener com a topall per a començar a avançar els diners, ja hi ha ajuntaments que han començat a rebre els fons.

Per a José Martí, “estem davant un clar exemple del paper que ha d’exercir la Diputació per a estar al costat dels nostres pobles, perquè operacions com estes ens permeten facilitar la gestió municipal dels ajuntaments, que des de ja mateix compten amb uns fons que són bàsics per al dia a dia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.