fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 destinar脿 210.000 euros per a ajudes als municipis afectats per la borrasca Gloria

La Diputaci贸 de Castell贸 destinar脿 210.000 euros per a ajudes als municipis afectats per la borrasca Gloria

Cada ajuntament podr脿 percebre un m脿xim de 6.000 euros per a pal路liar les despeses de les actuacions urgents escomeses entre els dies 19 de gener i 7 de febrer.

El president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, ha anunciat que la Junta de Govern de la Diputaci贸 de Castell贸 aprovar脿 dimarts que ve una l铆nia d’ajudes per un muntant total de 210.000 euros per als municipis que entre els dies 19 de gener i 7 de febrer es van veure obligats a realitzar actuacions urgents per a pal路liar els efectes ocasionats per al tempesta Gloria, tant a l’interior com en la costa. Cada ajuntament podr脿 rebre un m脿xim de 6.000 euros. Seran subvencionables les despeses realitzades en aqueixos dies per a l’obertura de vials, neteja vi脿ria, contractaci贸 de maquin脿ria, reposici贸 d’infraestructures i les despeses de personal necessaris per a dur a terme aquestes actuacions, que hauran de ser justificats amb les pertinents factures.

Per a posar en marxa aquestes ajudes 茅s necessari procedir a una modificaci贸 pressupost脿ria que se sotmetr脿 a votaci贸 en el ple de la Diputaci贸 que se celebrar脿 dimarts que ve.

Despr茅s de l’emissi贸 de sengles informes del t猫cnic forestal del Consorci Provincial de Bombers i de l’inspector cap del Servei Operatiu per al Servei de Prevenci贸 i Extinci贸 d’Incendis i de Salvament i Protecci贸 Civil de la Prov铆ncia de Castell贸, s’ha constatat que els municipis que poden optar a aquestes ajudes s贸n els de Morella, Forcall, Cinctorres, Portell de Morella, Castellfort, La Mata, Todolella, Olocau del Rei, Sorita del Maestrat, Vallibona, Herbers, Villores, Palanques, Pobla de Benifass脿, Castell de Cabres, Benafigos, Vistabella, Ares del Maestrat, Vilafranca del Cid, Culla, Benassal, Vinar貌s, Benicarl贸, Pen铆scola, Alcal脿 de Xivert, Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Benic脿ssim, Almassora, Borriana, Nules, Moncofa, Xilxes i Almenara.

Jos茅 Mart铆 ha assenyalat que “s贸n ajudes necess脿ries perqu猫 la borrasca ha resultat molt lesiva per a l’arques d’una s猫rie de municipis molt xicotets i 茅s l貌gic que la Diputaci贸, en la seua condici贸 d’ajuntament d’ajuntaments, isca en la seua ajuda”.

El president ha recordat que “des del minut un de la crisi vam ser ac铆, ens vam posar a la disposici贸 dels municipis afectats, la qual cosa va suposar que el Consorci Provincial de Bombers destinara els dies del temporal i seg眉ents 376.000 euros per a contractaci贸 de maquin脿ria i refor莽 de personal, ja que la nostra prioritat va ser la recuperaci贸 de la normalitat en les localitats afectades i de la qualitat de vida dels seus habitants”.

Ha afegit que “la celeritat amb la qual es va actuar va permetre la realitzaci贸 de 350 serveis, dels que 127 van estar relacionats amb fen貌mens costaners i 120 amb episodis de nevades”. Tamb茅 va haver-hi operacions de rescat de persones i actuacions encaminades a mitigar els efectes negatius ocasionats pel vent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.