fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 ha repartit de manera incondicionada prop de 32 milions d’euros entre els pobles de la prov铆ncia en el per铆ode 2020-2022 amb el Fons de Cooperaci贸 Municipal

La Diputaci贸 de Castell贸 ha repartit de manera incondicionada prop de 32 milions d’euros entre els pobles de la prov铆ncia en el per铆ode 2020-2022 amb el Fons de Cooperaci贸 Municipal

El president Jos茅 Mart铆 destaca que la decisi贸 del seu equip de govern d’adherir-se a aquest instrument de finan莽ament creat per la Generalitat suposa el reconeixement de la majoria d’edat dels ajuntaments i una decidisca aposta per l’autonomia municipal.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, ha posat en valor la decisi贸 de l’equip de govern progressista que presideix d’adherir-se en 2020 al Fons de Cooperaci贸 Municipal de la Comunitat Valenciana, 芦la qual cosa s’ha tradu茂t en la transfer猫ncia incondicionada de 31,8 milions d’euros als ajuntaments de la prov铆ncia perqu猫 destinen aquests recursos al que les seues corporacions consideren menester禄. Considera que es tracta de 芦una novetat molt interessant a la prov铆ncia禄 que s’ha produ茂t arran del canvi pol铆tic que va experimentar la instituci贸 amb la formaci贸 del nou equip de govern. Segons ha recordat, 芦茅s una mesura que ha beneficiat als 135 municipis de la prov铆ncia i de manera significativa als m茅s xicotets perqu猫 per a ells hem introdu茂t criteris de discriminaci贸 positiva禄.

Mart铆 explica que el Fons de Cooperaci贸 representa 芦un est铆mul important铆ssim禄 per als municipis de la prov铆ncia, amb el qual en els dos 煤ltims anys i mig han rebut un total de 49 milions d’euros, ja que als 31,8 milions d’euros aportats per la Diputaci贸 cal sumar els 17,2 milions d’euros transferits per la Generalitat Valenciana禄.

El president recorda que el Consell de la Generalitat Valenciana va aprovar el 7 d’abril de 2017 el Decret de creaci贸 del Fons de Cooperaci贸 Municipal, al qual la Diputaci贸 de Castell贸 es va adherir en 2020. En el pressupost d’aqueix primer exercici, la Diputaci贸 va consignar una aportaci贸 de 5,6 milions, la mateixa que realitzava la Generalitat. En 2021 l’entitat provincial va duplicar l’aportaci贸 fins a situar-la en 11,2 milions d’euros, una xifra que s’ha incrementat de manera significativa en 2022 per a aconseguir els 15 milions d’euros.

FONS DE COOPERACI脫 2020-2022

APORTACI脫 DIPUTACI脫 DE CASTELL脫

APORTACI脫 GENERALITAT VALENCIANA

TOTAL REBUT PELS MUNICIPIS

2020

5,6 MILIONS

5,6 MILIONS

11,2 MILIONS

2021

11,2 MILIONS

5,6 MILIONS

16,8 MILIONS

2022

15 MILIONS

6 MILIONS

21 MILIONS

TOTAL PER脥ODE

49 MILIONS

Jos茅 Mart铆 est脿 conven莽ut que el Fons de Cooperaci贸 茅s un instrument de finan莽ament 芦molt efica莽禄, i destaca que l’adhesi贸 al mateix de les Diputacions de Castell贸 i Val猫ncia suposa una gran ajuda per als seus municipis.

El president ha insistit en el seu argument que aquest fons incondicionat va en la l铆nia de recon茅ixer la majoria d’edat dels ajuntaments, 芦als alcaldes dels quals es faculta perqu猫 empren els fons que els corresponen en el que consideren convenient, sense tuteles de cap mena des de la Diputaci贸禄. 脡s sens dubte, 芦una decidida aposta per l’autonomia municipal禄.

El Fons 芦tamb茅 garanteix la igualtat entre els diferents municipis, perqu猫 amb ell s’assegura que cada poble reba la quantitat que li correspon segons els criteris establits, sense arbitrarietats pol铆tiques de cap mena a l’hora de realitzar el repartiment de recursos禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.