Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló impulsarà els projectes innovadors que afavorisquen la creació d’ocupació en la província

La Diputació de Castelló impulsarà els projectes innovadors que afavorisquen la creació d’ocupació en la província

El Govern provincial duplica fins als 200.000 euros la línia d’ajudes destinada a incentivar projectes d’inserció laboral

La Diputació afavorirà la creació d’ocupació en la província incentivant totes aquelles accions innovadores impulsades per entitats sense ànim de lucre que contribuïsquen a la inserció laboral i la promoció econòmica. El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha anunciat que per segon any consecutiu, el Govern Provincial ha convocat una línia d’ajudes econòmiques “per a crear el millor escenari possible perquè les oportunitats laborals siguen una realitat per a tots els castellonencs”.

Amb aquest objectiu, la Diputació ha duplicat enguany fins als 200.000 euros la inversió destinada a finançar nombrosos projectes i iniciatives engegades per entitats privades sense ànim de lucre de la província i que incloguen metodologies innovadores en el camp de l’orientació, formació i inserció laboral.

Mitjançant el finançament de fins al 50% de la proposta amb un límit màxim de 10.000 euros per projecte, l’administració provincial es convertirà “d’aquesta manera en el millor soci per a aquells que treballen per igualar les oportunitats laborals en la província i impulsar el territori”.

“Una vegada més, la Diputació mostra el seu suport i compromís amb la societat castellonenca impulsant, amb iniciatives com aquesta, la innovació, la qualitat, la transparència i la creació d’ocupació”, ha argumentat Aguilella.

Cal destacar que a més de duplicar la quantia destinada a aquest ambiciós programa d’inserció laboral, com a novetat les entitats podran tramitar la sol·licitud de forma telemàtica “per a facilitar l’accés a les ajudes i poder aconseguir el major nombre de beneficiaris possible”. El termini límit de presentació de les candidatures estarà obert fins al 20 de febrer.

Més de 5.500 beneficiats en 2016

Respecte a les xifres llançades per aquest programa d’incentiu laboral en la seua primera edició, Aguilella ha ressenyat que va permetre beneficiar a un total de 5.500 castellonencs a través dels projectes de disset entitats privades sense ànim de lucre. Així, vuit d’elles van ser premiades per la seua labor en pro de la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social mentre que les nou restants van rebre el suport econòmic de la Diputació per fomentar la iniciativa emprenedora de joves i dones a través de la formació i les pràctiques laborals.

3,3 milions per al foment de l’ocupació
A més d’a través d’aquesta línia d’ajudes, el diputat de Promoció Econòmica ha recordat que al llarg de 2017 el Govern Provincial invertirà “més de 3,3 milions d’euros per a impulsar el territori i generar més i millors oportunitats laborals en la província sense que ningú es quede en el camí”.

Per a açò, al costat del Pla d’Ocupació a través del que la Diputació destinarà 650.000 euros perquè tots els ajuntaments de la província puguen contractar a aturats dels seus municipis, l’Estratègia Provincial d’Ocupació contempla 41 accions estratègiques destinades a aturats, emprenedors i empreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.