fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 promour脿 l’ocupaci贸 juvenil a l’interior de la prov铆ncia

La Diputaci贸 promour脿 l’ocupaci贸 juvenil a l’interior de la prov铆ncia

El Govern Provincial impulsa dins del programa ‘T’Avalem’ tres tallers d’ocupaci贸 en els CEDES d’Alboc脿sser, Llucena i Morella.

La Diputaci贸 de Castell贸 afavorir脿 la creaci贸 d’ocupaci贸 entre els joves de l’interior de la prov铆ncia. Per a a莽貌, el Govern Provincial obrir脿 a la fi d’aquest mes les portes dels seus centres CEDES d’Alboc脿sser, Llucena i Morella per a “obrir al mateix temps les portes del mercat laboral als castellonencs que estan cercant el seu primer treball i que l’ocupaci贸 deixe de ser un contratemps per a convertir-se en un aliat real en la lluita contra la despoblaci贸 i permeta, a m茅s, frenar l’envelliment poblacional en el m贸n rural”.

En aquest sentit, el diputat de Promoci贸 Econ貌mica, Salvador Aguilella, ha explicat que a trav茅s del programa ‘T’Avalem’ de la Generalitat Valenciana, i cofinan莽at amb 556.000 euros pel Fondo Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupaci贸 Juvenil, “l’administraci贸 provincial posar脿 a la disposici贸 dels joves de l’Alt Maestrat, L’Alcalat茅n i Els Ports un recurs efica莽 per a frenar la desocupaci贸 entre un sector poblacional clau per al creixement econ貌mic, laboral, per貌 tamb茅 social, de la prov铆ncia”.

Aix铆, aquesta iniciativa dirigida exclusivament a joves aturats d’entre 16 i 30 anys i que, a m茅s, estiguen inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, “facilitar脿 una millor oportunitat laboral als nostres joves dotant-los d’un valor afegit als seus curr铆culums”.

En aquest sentit, Aguilella ha explicat que aquests tres tallers formatius permetran que els seus participants obtinguen el Certificat de Professionalitat en diferents especialitats “acreditant-li una qualificaci贸 professional amb validesa en tot el territori nacional i que, sense cap dubte, augmentar脿 les seues possibilitats de trobar una ocupaci贸”.

Formaci贸 individualitzada
Amb aquest objectiu, el Govern Provincial es bolcar脿 en l’organitzaci贸 dels cursos que arrancaran en el CEDEIXES de Llucena el pr貌xim dia 25 i una setmana m茅s tard en els centres d’Alboc脿sser i Morella. Des del proc茅s de selecci贸 dels equips directius i alumnat dels tres programes, “treballarem perqu猫 cada beneficiari tinga en aquest taller el millor recurs per a trobar treball”.

Per a a莽貌, cada curs estar脿 format per un m脿xim de 10 alumnes “de manera que gaudiran d’atenci贸 i instrucci贸 personalitzada en tot moment” amb una completa instrucci贸 te貌ric-pr脿ctica d’1.920 hores “al mateix temps que perceben, a m茅s, remuneraci贸 per a莽貌”.

Pla provincial d’Ocupaci贸
En la mateixa l铆nia, el diputat de Promoci贸 Econ貌mica ha destacat que enguany el Govern Provincial “afavorir脿 la creaci贸 d’ocupaci贸 en quasi tota la prov铆ncia despr茅s que 127 municipis hagen sol路licitat adherir-se a l’ambici贸s Pla d’Ocupaci贸 gestada pel Govern Provincial mitjan莽ant una hist貌rica inversi贸 de 650.000 euros que permetr脿 que els ajuntaments contracten a ve茂ns en situaci贸 de desocupaci贸”.
cal recordar que aquests contractes, dirigits principalment a col路lectius de dif铆cil inserci贸 laboral com a joves sense experi猫ncia o majors de 45 anys, compten amb una durada m铆nima de tres mesos i la jornada laboral ser脿 de, almenys, 30 hores a la setmana. Els treballadors seran contractats pels ajuntaments per a l’execuci贸 d’obres o serveis d’inter猫s general i social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.