Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació promourà l’ocupació juvenil a l’interior de la província

La Diputació promourà l’ocupació juvenil a l’interior de la província

El Govern Provincial impulsa dins del programa ‘T’Avalem’ tres tallers d’ocupació en els CEDES d’Albocàsser, Llucena i Morella.

La Diputació de Castelló afavorirà la creació d’ocupació entre els joves de l’interior de la província. Per a açò, el Govern Provincial obrirà a la fi d’aquest mes les portes dels seus centres CEDES d’Albocàsser, Llucena i Morella per a “obrir al mateix temps les portes del mercat laboral als castellonencs que estan cercant el seu primer treball i que l’ocupació deixe de ser un contratemps per a convertir-se en un aliat real en la lluita contra la despoblació i permeta, a més, frenar l’envelliment poblacional en el món rural”.

En aquest sentit, el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que a través del programa ‘T’Avalem’ de la Generalitat Valenciana, i cofinançat amb 556.000 euros pel Fondo Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, “l’administració provincial posarà a la disposició dels joves de l’Alt Maestrat, L’Alcalatén i Els Ports un recurs eficaç per a frenar la desocupació entre un sector poblacional clau per al creixement econòmic, laboral, però també social, de la província”.

Així, aquesta iniciativa dirigida exclusivament a joves aturats d’entre 16 i 30 anys i que, a més, estiguen inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, “facilitarà una millor oportunitat laboral als nostres joves dotant-los d’un valor afegit als seus currículums”.

En aquest sentit, Aguilella ha explicat que aquests tres tallers formatius permetran que els seus participants obtinguen el Certificat de Professionalitat en diferents especialitats “acreditant-li una qualificació professional amb validesa en tot el territori nacional i que, sense cap dubte, augmentarà les seues possibilitats de trobar una ocupació”.

Formació individualitzada
Amb aquest objectiu, el Govern Provincial es bolcarà en l’organització dels cursos que arrancaran en el CEDEIXES de Llucena el pròxim dia 25 i una setmana més tard en els centres d’Albocàsser i Morella. Des del procés de selecció dels equips directius i alumnat dels tres programes, “treballarem perquè cada beneficiari tinga en aquest taller el millor recurs per a trobar treball”.

Per a açò, cada curs estarà format per un màxim de 10 alumnes “de manera que gaudiran d’atenció i instrucció personalitzada en tot moment” amb una completa instrucció teòric-pràctica d’1.920 hores “al mateix temps que perceben, a més, remuneració per açò”.

Pla provincial d’Ocupació
En la mateixa línia, el diputat de Promoció Econòmica ha destacat que enguany el Govern Provincial “afavorirà la creació d’ocupació en quasi tota la província després que 127 municipis hagen sol·licitat adherir-se a l’ambiciós Pla d’Ocupació gestada pel Govern Provincial mitjançant una històrica inversió de 650.000 euros que permetrà que els ajuntaments contracten a veïns en situació de desocupació”.
cal recordar que aquests contractes, dirigits principalment a col·lectius de difícil inserció laboral com a joves sense experiència o majors de 45 anys, compten amb una durada mínima de tres mesos i la jornada laboral serà de, almenys, 30 hores a la setmana. Els treballadors seran contractats pels ajuntaments per a l’execució d’obres o serveis d’interès general i social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.