fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Generalitat Valenciana premiar谩 amb 15.000 euros a les millors Gaiates de Castell贸

La Generalitat Valenciana premiar谩 amb 15.000 euros a les millors Gaiates de Castell贸

La Gaiata guanyadora del primer premi rebr脿 5.000 euros i la mateixa quantitat es destinar脿 per a recon猫ixer el treball de l’artista gaiater. Les Gaiates que obtinguen cadascun dels altres cinc premis que atorga el Patronat Municipal de Festes de Castell贸 rebran 1.000 euros cadascuna.

El Director Territorial de Presid猫ncia de la Generalitat Valenciana a Castell贸, Adolf Sanmart铆n, ha fet lliurament aquest mat铆 a l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i als ajuntaments dels municipis de la prov铆ncia on es planten falles, dels estendards per a recon猫ixer a les millors gaiates i falles del present any.

Un reconeixement que ve acompanyat d’una dotaci贸 econ貌mica que en el cas de les Gaiates s’eleva fins als 15.000 euros. La Gaiata guanyadora de la ciutat de Castell贸 rebr脿 una aportaci贸 de 5.000 euros. A m茅s l’artista, o si escau la comissi贸 creadora de la millor gaiata, rebr脿 altres cinc mil euros. Per la seua banda, cadascuna de les Gaiates que obtinga un dels cinc premis que atorga el Patronat Municipal de Festes de Castell贸 rebr脿 1.000 euros com a reconeixement a la seua labor.

Aquestes ajudes se sumen a unes altres que es concedeixen des d’altres inst脿ncies de la Generalitat. Fa unes setmanes l’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s del Patronat Municipal de Festes i la Generalitat, mitjan莽ant l’Ag猫ncia Valenciana de Turisme van signar un conveni per a promocionar i impulsar les Festes de la Magdalena i les seues gaiates com un dels “grans esdeveniments” tur铆stics de la Comunitat Valenciana. El conveni de col路laboraci贸 subscrit entre les dues entitats estableix una aportaci贸 de 30.000 euros per part del Govern valenci脿 per a promocionar les Festes de la Magdalena.

Ahir mateix la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport va fer lliurament en la Casa dels Caragols dels premis per l’煤s del valenci脿 en els llibrets de colles i gaiates que en la present edici贸 han superat els 30.000 euros.

Des de Presid猫ncia de la Generalitat Valenciana es considera que la recuperaci贸 de la imatge de la Comunitat Valenciana a trav茅s de la promoci贸 institucional de les seues tradicions, festes i diversitat cultural, com 茅s el cas de les festes de la Magdalena, “茅s una eina de vertebraci贸 territorial i de dinamitzaci贸 econ貌mica per les seues importants implicacions en sectors com el comer莽, turisme o la cultura”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.