fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Junta de Govern aprova la implantaci贸 de la perspectiva de g猫nere en els pressupostos

La Junta de Govern aprova la implantaci贸 de la perspectiva de g猫nere en els pressupostos

El vicealcalde i la regidora d’Igualtat han destacat que es tracta “d’una acci贸 a llarg termini que s’ha d’anar incorporant per 脿rees”.

El vicealcalde i portaveu del Govern, Enric Nomded茅u, i la regidora d’Igualtat, Ali Brancal, han presentat aquest mat铆 l’aprovaci贸, per part de la Junta de Govern Local, d’una instrucci贸 per a la implantaci贸 de la perspectiva de g猫nere en els pressupostos municipals.

Aquest pas suposa la implicaci贸, el comprom铆s i la voluntat pol铆tica de comen莽ar un “proc茅s d’indagaci贸 sostingut en el temps per a anar esbrinant i implantant la lectura amb perspectiva de g猫nere de tot all貌 que es realitza en la ciutat”, ha comentat el vicealcalde.

La implantaci贸 dels pressupostos municipals amb perspectiva de g猫nere suposa un procediment amb diverses fases a superar i est脿 plantejada com “una acci贸 a llarg termini que s’ha d’anar incorporant per 脿rees per貌 que no implica cap sobre cost, m茅s b茅 es tracta d’assumir una nova lectura i una altra manera de fer a l’hora d’elaborar els pressupostos de l’Ajuntament”, ha manifestat Nomded茅u.

Per la seua banda, la regidora Brancal ha volgut matisar que “es tracta d’una proposta que no parteix nom茅s des de l’脿rea d’Igualtat i que, a m茅s, 茅s una acci贸 de tipus transversal. No es tracta d’elaborar pressupostos espec铆fics per a dones o per a homes, sin贸 de mirar d’una altra manera a l’hora d’elaborar els pressupostos i incorporar l’impacte de g猫nere en els mateixos tenint en compte que les decisions pol铆tiques que realitzem acaben tenint un efecte diferenciador entre dones i homes”.

L’edil ha aclarit que “som conscients que les desigualtats entre homes i dones s贸n conseq眉猫ncia d’estructures socioculturals, fonamentades en estereotips transmesos, projectats i perpetuats per estructures organitzatives que els mantenen; per a莽貌 considerem important no mantenir aqueixes desigualtats a l’hora de decidir com i en qu猫 ens gastem els diners de la ciutadania. Es tracta de compensar aqueixes difer猫ncies analitzant si les pol铆tiques de despesa que fem tenen efectes diferenciadors que han de ser corregits”.

Brancal tamb茅 ha volgut deixar clar que “l’aplicaci贸 pr脿ctica dels pressupostos amb perspectiva de g猫nere exigeix un plantejament estrat猫gic en el qual hauran d’intervenir diferents aspectes. De fet, a m茅s del comprom铆s i la voluntat pol铆tica, ser脿 necessari temporalitzar la implantaci贸 en diverses fases en les quals s’oferir脿 formaci贸 general al personal municipal tant funcionarial com a pol铆tic, es crearan estructures municipals que impulsen i coordinen el proc茅s i, finalment, s’implantaran mitjans personals i materials a utilitzar per a l’elaboraci贸 d’un pressupost amb perspectiva de g猫nere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.