fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Junta de Govern d贸na llum verda a les bases de les subvencions de Participaci贸 Ciutadana

La Junta de Govern d贸na llum verda a les bases de les subvencions de Participaci贸 Ciutadana

Les ajudes, destinades a totes les associacions integrades en el Consell Municipal de Participaci贸, seran d’un total de 73.515 euros.

El vicealcalde i portaveu del Govern, Enric Nomded茅u, va anunciar ahir despr茅s de la celebraci贸 de la Junta de Govern Local que la mateixa havia aprovat la convocat貌ria i les bases espec铆fiques per a l’atorgament de les subvencions que el Consistori concedir脿 en l’exercici de 2016 en mat猫ria de Participaci贸 Ciutadana que realitzen les associacions de ve茂ns i entitats ciutadanes integrades en el Consell Municipal de Participaci贸 Ciutadana.

Aquestes subvencions comptaran amb un pressupost total de 73.515 euros a repartir entre totes les associacions que, presentant els seus projectes d’activitat de foment de la participaci贸 ciutadana, resulten beneficiats amb aquestes ajudes. La convocat貌ria es far脿 oficial amb la seua publicaci贸 en el Butllet铆 Oficial de la Prov铆ncia (BOP), i una vegada publicada les associacions tindran 20 dies h脿bils per a presentar tota la documentaci贸 i el projecte amb el qual concorren a la subvenci贸.

La regidora de Participaci贸 Ciutadana, Ali Brancal, ha destacat que aquestes subvencions tenen com a objectiu “articular i incrementar la participaci贸 de la ciutadania en els assumptes p煤blics i en la vida col路lectiva de la ciutat amb la finalitat d’avan莽ar en la democr脿cia participativa i impulsar l’enfortiment del sector associatiu”.

A m茅s, com a novetat, les bases espec铆fiques d’aquest exercici contemplen un nou barem amb m茅s possibilitats d’obtenir puntuaci贸, ja que s’han establit m茅s criteris puntuables i s’ha passat de 5 a 30 el nombre de punts que una associaci贸 pot aconseguir.

Cal recordar que aquestes bases han sigut elaborades i acordades dins d’un grup de treball que ha analitzat el procediment de subvenci贸 i ha aconseguit un acord “amb les aportacions de les persones que s贸n membre de la Permanent del Consell de Participaci贸 i a la voluntat de l’equip de govern”, ha remarcat l’edil. Aquestes bases “arrepleguen aspectes que no es contemplaven fins ara en subvencions anteriors, com el fet d’incloure aparells inform脿tics en els projectes que es referisquen a activitats de tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸 o el pagament anticipat de les subvencions”.

Aix铆, enguany, a difer猫ncia dels anteriors, una vegada concedida la subvenci贸, l’Ajuntament abonar脿 el 60% de la quantitat sufragada i la resta es pagar脿 a la presentaci贸 de les factures. Una situaci贸 que “difereix en molt d’anys anteriors, en els quals les associacions no percebien cap quantitat monet脿ria fins que s’aportaven les factures justificatives dels projectes realitzats”, ha destacat Brancal.

A m茅s, la regidora de Participaci贸 Ciutadana tamb茅 ha recordat el fet que aquesta vegada es comptar脿 amb una “formaci贸 especialitzada pr猫via a la presentaci贸 dels projectes i amb un suport posterior perqu猫 els projectes presentats puguen ser una eina 煤til per a la transformaci贸 dels barris i el foment de la participaci贸”. Brancal ha manifestat que, des de la regidoria “facilitarem el m脿xim possible la presentaci贸 d’aquests projectes, fins i tot en suport inform脿tic i agilitzarem la tramitaci贸 perqu猫 no es retarde l’abonament de les subvencions”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.