fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament at茅n m茅s de 400 consultes sobre les ajudes per evitar la pobresa energ猫tica

L’Ajuntament at茅n m茅s de 400 consultes sobre les ajudes per evitar la pobresa energ猫tica

Des del passat 17 de febrer, m茅s de 400 persones han acudit a l’Ajuntament a sol路licitar informaci贸 sobre les ajudes per evitar la pobresa energ猫tica. De moment, s’han tramitat 52 expedients per a ajudar fam铆lies en risc d’exclusi贸 social, tot i que la xifra podria augmentar donada l’ampliaci贸 del per铆ode de presentaci贸 de les sol路licituds.

La l铆nia d’ajudes que va posar en marxa el passat mes de febrer la Conselleria d’Habitatge, Obres P煤bliques i Vertebraci贸 del Territori, a trav茅s dels ajuntaments, per tal d’evitar la pobresa energ猫tica en llars en risc d’exclusi贸 social ha donat com a resultat m茅s de 400 consultes realitzades a les depend猫ncies de l’Ajuntament de Benicarl贸 per part de persones interessades a rebre les ajudes. Una vegada aportada tota la documentaci贸, s’han iniciat 52 expedients que es traslladaran a la Conselleria per a la seua valoraci贸. En cas d’aprovar-se l’ajuda, la Generalitat abonar脿 l’import de les factures directament a les empreses subministradores. En cap cas s’abonaran els diners directament als usuaris.

Cal recordar que la subvenci贸 est脿 destinada a persones en risc d’exclusi贸 social que reben menys de 9.585 euros anuals (o menys de 12.780 euros anuals en cas de fam铆lies que tinguen al seu c脿rrec una persona amb discapacitat o una gran depend猫ncia) i serviran per a sufragar la despesa de subministrament d’energia el猫ctrica i gas, sempre que hi haja una ordre de tall o un risc que el subministrament es tallar脿 de manera immediata. En els dos casos (llum i gas), s’abonaran 75 euros per cada rebut fins a un m脿xim de 300 euros per consumidor i any.

Tot i que en un primer moment s’havia fixat el 31 de mar莽 com a data l铆mit per a la presentaci贸 de les sol路licituds, la Conselleria ha prorrogat el termini un mes m茅s, amb la qual cosa el nombre de fam铆lies que sol路liciten l’ajuda podria augmentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.