fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament atén més de 400 consultes sobre les ajudes per evitar la pobresa energètica

L’Ajuntament atén més de 400 consultes sobre les ajudes per evitar la pobresa energètica

Des del passat 17 de febrer, més de 400 persones han acudit a l’Ajuntament a sol·licitar informació sobre les ajudes per evitar la pobresa energètica. De moment, s’han tramitat 52 expedients per a ajudar famílies en risc d’exclusió social, tot i que la xifra podria augmentar donada l’ampliació del període de presentació de les sol·licituds.

La línia d’ajudes que va posar en marxa el passat mes de febrer la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través dels ajuntaments, per tal d’evitar la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social ha donat com a resultat més de 400 consultes realitzades a les dependències de l’Ajuntament de Benicarló per part de persones interessades a rebre les ajudes. Una vegada aportada tota la documentació, s’han iniciat 52 expedients que es traslladaran a la Conselleria per a la seua valoració. En cas d’aprovar-se l’ajuda, la Generalitat abonarà l’import de les factures directament a les empreses subministradores. En cap cas s’abonaran els diners directament als usuaris.

Cal recordar que la subvenció està destinada a persones en risc d’exclusió social que reben menys de 9.585 euros anuals (o menys de 12.780 euros anuals en cas de famílies que tinguen al seu càrrec una persona amb discapacitat o una gran dependència) i serviran per a sufragar la despesa de subministrament d’energia elèctrica i gas, sempre que hi haja una ordre de tall o un risc que el subministrament es tallarà de manera immediata. En els dos casos (llum i gas), s’abonaran 75 euros per cada rebut fins a un màxim de 300 euros per consumidor i any.

Tot i que en un primer moment s’havia fixat el 31 de març com a data límit per a la presentació de les sol·licituds, la Conselleria ha prorrogat el termini un mes més, amb la qual cosa el nombre de famílies que sol·liciten l’ajuda podria augmentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.