Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’ajuntament de Benicàssim prepara per a 2018 els pressupostos més socials de la seua història

L’ajuntament de Benicàssim prepara per a 2018 els pressupostos més socials de la seua història

L’alcaldessa avança que s’estan reestructurant els pressupostos departamentals per dotar-los econòmicament de manera que es potencie l’acció social i ciutadana.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès ha realitzat un avançament del que seran els comptes municipals del 2018. Com ha assenyalat la primer edil, “Estem treballant amb el departament d’intervenció perquè els pressupostos de 2018 compten amb un important increment en les partides dedicades a la part social de la gestió municipal. Volem potenciar les accions dirigides als ciutadans a les seues assistències i als serveis que fan millorar la qualitat de vida de les persones”.

Marquès ha confirmat que les partides que més creixeran seran les destinades a les ajudes a les associacions “perquè nosaltres creiem de debò en l’acció de les nostres entitats associatives i el benefici que repercuteix a la nostra ciutat i per això, este any volem fer un esforç especial per millorar el seu finançament i serà una de les accions en les quals millorarem el pressupost”.

D’altra banda, la cosa que sí que ha volgut confirmar l’alcaldessa és que “en este any proper, els pressupostos municipals seran més reduïts que en anteriors edicions. El motiu de la baixada pressupostària serà la reducció de l’IBI que es aplicarà en 2018, i que suposarà que l’any proper, les famílies de Benicàssim estalvien 632.000 euros”.

Les comptes municipals no es reduiran en esta quantitat, com ha explicat Susana Marquès, “ja que hi ha altres ingressos que compensaran la reducció de l’IBI, però si que la baixada pressupostària serà propera al 0,60%. En tot cas, el que sí és necessari és abordar, igual que s’està exigint amb el finançament autonòmic, una millora substancial del finançament municipal. No pot ser que la Generalitat no faça més que derivar serveis i competències als ajuntaments, però cap d’estes noves càrregues de responsabilitat vengen acompanyades de finançament. Com és el cas dels serveis socials i valoració dels dependents o totes les competències de la conselleria d’educació que no s’estan assumint per part del Consell”.

En tot cas, com ha detallat Susana Marquès, els comptes municipals de 2018 no baixaran dels 26 milions d’euros amb els quals l’ajuntament ha previst que no es minve cap dels serveis consolidats als ciutadans, “ja que anem a fer un gran esforç per buscar finançament extern a través d’ajudes i projectes autonòmic, nacionals i europeus, que ens permeten seguir avançant, invertint i millorant sense que això sobrecarregue la nostra capacitat econòmica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.