Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’ajuntament de Benicàssim sotmetrà el dilluns a aprovació el pressupost municipal 2018

L’ajuntament de Benicàssim sotmetrà el dilluns a aprovació el pressupost municipal 2018

Els comptes municipals ascendeixen a 26.871.589,34 euros. El projecte de pressupost municipal ha estat dictaminat avui en la Comissió especial del pressupost i ha quedat vist per a aprovació.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès ha presidit avui la comissió informativa especial del pressupost, on s’han adonat de tots els dictàmens municipals dels comptes que dilluns que ve se sotmetran a votació.

Marquès ha ratificat que les partides que més creixeran seran les destinades a les ajudes a les associacions “perquè nosaltres creiem de debò en l’acció de les nostres entitats associatives i el benefici que repercuteix a la nostra ciutat i per això, este any volem fer un esforç especial per millorar el seu finançament i serà una de les accions en les quals millorarem el pressupost”.

En total, els comptes de 2018 ascendeixen a 26.871.589, 34 euros, la qual cosa suposa un increment de gairebé un 1% respecte dels comptes del passat exercici. El pressupost, com ha explicat l’alcaldessa, està totalment equilibrat en ingressos i despeses i no recull grans modificacions pel que fa al de l’any anterior. Com estipula la norma, es recull l’increment de l’IPC en eixes partides i el més important serà l’augment de les dotacions per les ONG locals.

En els comptes municipals es contempla una baixada pressupostària d’ingressos per IBI en aconseguir l’ajuntament que la Direcció general de Cadastre aplique un coeficient reductor al valor de tots els immobles del municipi per ajustar-los al valor actual de mercat. “Com dic sempre, els diners, on millor està és en la butxaca de les famílies que són les que fan avançar l’economia municipal. Nosaltres hem de ser bons gestors, com de fet estem demostrant, ja que este any es queda per fi liquidada el deute de 17 milions que heretem del tripartit.”

Marquès ha recordat que “el que els ajuntaments sí que hem de reconsiderar és el finançament autonòmic que rebem. No pot ser que la Generalitat no faça més que derivar serveis i competències als ajuntaments, però cap d’estes noves càrregues de responsabilitat vengen acompanyades de finançament. Com és el cas dels serveis socials o moltes partides d’educació, com el transport públic o la infermera escolar”.

Finalment, l’alcaldessa ha agraït el respatller als comptes que han ratificat els grups municipals de ARB i Ciutadans i ha lamentat que “a pesar que fa dos mesos que el projectes de pressupostos obra en mans de tots els grups polítics, encara hi haja grups que ens hagen presentat les seues al·legacions en forma per poder ser informades correctament per l’interventor i així tenir l’oportunitat de ser incorporades als comptes municipals, com és el cas de Compromís”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.