Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Benicàssim tanca el pressupost de 2017 amb un superàvit pressupostari de 13,3 milions d’euros

L’Ajuntament de Benicàssim tanca el pressupost de 2017 amb un superàvit pressupostari de 13,3 milions d’euros

El bon escenari econòmic de Benicàssim, permetrà invertir en millores per al municipi , algun provinent d’inversions iniciades en este any i una altra que hauran d’abordar-se per consens.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha informat sobre l’informe de liquidació pressupostària de l’exercici 2017. Com ha assenyalat Marquès “en este any es constata la bona marxa econòmica que porta el municipi amb les xifres que hem aconseguit oferir. El pressupost de l’any passat s’ha tancat amb un romanent de tresoreria de 13,3 milions d’euros, la qual cosa suposarà que este mateix any podrem liquidar el deute que heretem del tripartit quan entrem a l’ajuntament i que ha suposat retornar als bancs un total de 17 milions d’euros, més el milió i mitjà que vam haver de pagar als petits proveïdors per factures amagades en els calaixos i a les quals el PP va haver de fer front”.

Susana Marquès ha explicat que d’estos 13,3 milions d’euros, hi ha una part que es destinarà a liquidar el deute viu que arrossega l’ajuntament des de l’època del tripartit; a més, també comptarem amb un “matalàs” econòmic per prevenir possibles necessitats del consistori i, finalment hi haurà una gran partida, que podrà destinar-se a les obres financerament sostenibles.

L’alcaldessa ha recordat que, “dins de les obres de romanents es reservarà una part ja consignada per pagar al plurianualitat d’alguns dels projectes iniciats en 2017. També en este fons de superàvit, hi haurà un apartat dirigit al finançament dels projectes provinents dels pressupostos participatius, que estan encara sent dirimits per les associacions veïnals”.

Finalment, amb la resta podem estar en disposició d’iniciar noves inversions en el municipi. Susana Marquès, ha reiterat la seua voluntat, com s’ha fet ja en els tres anys precedents que “l’elecció de la destinació de les inversions es realitze a través d’un procediment de consens entre els grups polítics amb el Pla d’Inversions Prioritàries que es va redactar en 2016 i que s’ha anat seguint any rere any en la destinació dels romanents”.

L’alcaldessa de Benicàssim ha reiterat la seua satisfacció per “poder-li dir a tots els veïns que este ajuntament que és la seua casa i en el qual dipositen la seua confiança per a la gestió municipal, està completament sanejat en els seus comptes. No solament hem aconseguit amortitzar un deute brutal que suposava gairebé la meitat del pressupost anual de l’ajuntament, sinó que a més, portem ja set anys donant resultats positius en la liquidació pressupostària”.
Marquès ha insistit que “tenir una economia sanejada i poder invertir en nous projectes, suposa que la societat de Benicàssim es moga, que es generen més oportunitats empresarials, que es generen més llocs de treball, que Benicàssim, en una paraula: cresca i que ho faça amb majúscules, com no molts municipis del nostre al voltant pot destacar ni lluir”.

A més, com ha matisat l’alcaldessa, “els veïns de Benicàssim no han vist incrementar la seua pressió fiscal i tenen altres avantatges, com que no paguen taxa d’escombraries, tenen gratuïtat de llibres, serveis de transport escolar, infermera escolar, escoles infantils i molts altres serveis d’una manera totalment gratuïta. Això no ho poden dir tots els municipis”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.