fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana incrementa en un 30% les bonificacions concedides de la taxa de brossa en 2016

L’Ajuntament de Borriana incrementa en un 30% les bonificacions concedides de la taxa de brossa en 2016

Els pensionistes i jubilats s贸n els beneficiaris d’aquesta bonificaci贸 del 50%.

L’Ajuntament de Borriana ha concedit 76 bonificacions de la Taxa de Gesti贸 de Residus en aquest 2016, la qual cosa suposa un increment del 30% respecte a l’any 2015, en el qual es van concedir 59.

Aquesta bonificaci贸 del 50% en la taxa de brosses s’aplica sobre les quotes dels immobles que constitueixen la resid猫ncia habitual de jubilats o pensionistes, els quals han de demostrar la seua condici贸. Per a accedir a aquesta bonificaci贸 la unitat de conviv猫ncia dels jubilats o pensionistes no ha de percebre rendes de qualsevol naturalesa superiors al resultat de multiplicar l’indicador p煤blic de renda d’efectes m煤ltiples (IPREM), vigent en el moment de la sol路licitud, per 1’25 i pel nombre de membres de la unitat familiar que ostenten la condici贸 de jubilat o pensionista.

L’increment en el nombre de concessions est脿 motivat per la pujada d’aqueix multiplicador de l’actual equip de govern 鈥淎cord per Borriana鈥, que ha passat d’1’2 a 1’25, la qual cosa ha donat lloc al fet que els ingressos m脿xims que reben els beneficiaris puguen ser d’una pensi贸 m铆nima m茅s 413鈧 anuals, mentre que l’any 2015 amb l麓anterior equip govern nom茅s podien acollir-se aquells pensionistes amb una pensi贸 m铆nima m茅s 41鈧 anuals.

Enguany 2016, les sol路licituds del qual de bonificaci贸 s’efectuen durant els mesos d’octubre i novembre amb efectes de les taxes de l’any seg眉ent, s’han desestimat 40 sol路licituds, 38 d’elles per excedir el nivell de renda, una per estar f贸ra de termini i una altra per no constituir la resid猫ncia habitual.

Un total de 50 sol路licituds es van desestimar l’any 2015, 47 d’elles per excedir el nivell de renda, 2 per no ser resid猫ncia habitual i una per presentar-la fora de termini.

La regidora d’Hisenda, Cristina Rius, ha explicat que 鈥渆nguany hem aconseguit ampliar el nombre de beneficiaris d’aquesta bonificaci贸 de la taxa de brossa en un 30%, la qual cosa significa que hem afavorit l’estalvi d’aquells jubilats i pensionistes que m茅s ho necessiten. Considerem que aquesta mesura era necess脿ria, per a莽貌 ampliem el multiplicador res m茅s arribar al govern i els resultats s贸n clars, doncs hem beneficiat a un 30% m茅s de pensionistes i jubilats respecte a l’anterior any amb un altre equip de govern鈥.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha explicat que 鈥渁quests resultats s贸n conseq眉猫ncia d’una gesti贸 responsable que posa el benestar de les persones per sobre de tot. Amb aquestes bonificacions estem contribuint en la mesura del possible a alleujar la situaci贸 econ貌mica de jubilats i pensionistes.鈥

Leave a Reply

Your email address will not be published.