fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Pen铆scola contra el Top Manta

L’Ajuntament de Pen铆scola contra el Top Manta

A les sancions se sumar脿 la col路locaci贸 de cartelleria i el repartiment de fullets informatius.

L’脌rea de Comer莽 de l’Ajuntament de Pen铆scola va anunciar la passada setmana el llan莽ament de la campanya de conscienciaci贸 ciutadana sobre la venda ambulant no autoritzada. Dins de les accions de la mateixa s’ha procedit a la instal路laci贸 de pals informatius en les principals entrades de les platges.

A莽貌 es fa amb la intenci贸 d’augmentar la visibilitat de la problem脿tica en el municipi, el repartiment de fullets. Un total de 10.000 fullets informatius m茅s seran repartits per hotels, comer莽os i establiments de restauraci贸 amb la finalitat d’arribar al m脿xim nombre de persones.

Tant en els fullets com en els senyals s’adverteix al comprador de les conseq眉猫ncies que pot tenir adquirir este tipus de productes o col路laborar amb els venedors ambulants no autoritzats. Esta normativa est脿 regulada pel cap铆tol 8猫 de l’Ordenan莽a Municipal per a la Protecci贸 de la Conviv猫ncia Ciutadana i de Prevenci贸 de Conductes o Actuacions Antisocials en l’Espai Urb脿.

A m茅s, dins de les accions de conscienciaci贸 ciutadana, s’ha refor莽at l’efecte dissuasiu a trav茅s de les sancions. La Policia Local del municipi ha anunciat que, des de l’inici de la temporada alta, s’ha sancionat a una trentena de compradors. A m茅s d’imposar la sanci贸 econ貌mica, els agents de l’autoritat procedeixen a confiscar l’objecte comprat mitjan莽ant la venda il路legal. Les multes van dirigides tant a compradors com a venedors del Top Manta, podent arribar a aconseguir els 750鈧. A m茅s, segons l’Article 53 de l’Ordenan莽a, referit al R猫gim de Sancions, “la reincid猫ncia es considerar脿 en tot cas infracci贸 greu amb sancions de 750,01 a 1.500鈧, i si a m茅s concorren les circumst脿ncies agreujants de falta de respecte o insults a l’Autoritat o als seus agents es sancionar脿 com a infracci贸 molt greu, amb sanci贸 d’1.501 a 3.000鈧”.

Refor莽os de Policia Local

L’alcalde de Pen铆scola, Andr茅s Mart铆nez, assegura que el problema de la venda ambulant il路legal “茅s una prioritat per a l’equip de govern i des del consistori refor莽ar脿 el nombre d’agents de Policia Local, aix铆 com les hores destinades a esta problem脿tica perjudicial per al comer莽 i l’economia local”. A a莽貌, l’edil afig que “si no hem cobert les places d’agents de Policia Local amb anterioritat, igual que succeeix en municipis ve茂ns com Benicarl贸 o Alcal脿 de Xivert, ha sigut per la tardan莽a en l’aprovaci贸 del Decret que modifica la Llei de Coordinaci贸 de la Generalitat Valenciana, fet que va provocar que reb茅rem a la fi del mes de juny l’autoritzaci贸 per a contractar als refor莽os d’estiu”.

Mart铆nez explica que “els retards han provocat que les borses s’hagen quedat buides per貌, finalment, cobrirem les places vacants amb la Borsa d’Alcal谩 de Xivert la setmana que ve”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.