fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola contra el Top Manta

L’Ajuntament de Peníscola contra el Top Manta

A les sancions se sumarà la col·locació de cartelleria i el repartiment de fullets informatius.

L’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de Peníscola va anunciar la passada setmana el llançament de la campanya de conscienciació ciutadana sobre la venda ambulant no autoritzada. Dins de les accions de la mateixa s’ha procedit a la instal·lació de pals informatius en les principals entrades de les platges.

Açò es fa amb la intenció d’augmentar la visibilitat de la problemàtica en el municipi, el repartiment de fullets. Un total de 10.000 fullets informatius més seran repartits per hotels, comerços i establiments de restauració amb la finalitat d’arribar al màxim nombre de persones.

Tant en els fullets com en els senyals s’adverteix al comprador de les conseqüències que pot tenir adquirir este tipus de productes o col·laborar amb els venedors ambulants no autoritzats. Esta normativa està regulada pel capítol 8è de l’Ordenança Municipal per a la Protecció de la Convivència Ciutadana i de Prevenció de Conductes o Actuacions Antisocials en l’Espai Urbà.

A més, dins de les accions de conscienciació ciutadana, s’ha reforçat l’efecte dissuasiu a través de les sancions. La Policia Local del municipi ha anunciat que, des de l’inici de la temporada alta, s’ha sancionat a una trentena de compradors. A més d’imposar la sanció econòmica, els agents de l’autoritat procedeixen a confiscar l’objecte comprat mitjançant la venda il·legal. Les multes van dirigides tant a compradors com a venedors del Top Manta, podent arribar a aconseguir els 750€. A més, segons l’Article 53 de l’Ordenança, referit al Règim de Sancions, “la reincidència es considerarà en tot cas infracció greu amb sancions de 750,01 a 1.500€, i si a més concorren les circumstàncies agreujants de falta de respecte o insults a l’Autoritat o als seus agents es sancionarà com a infracció molt greu, amb sanció d’1.501 a 3.000€”.

Reforços de Policia Local

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, assegura que el problema de la venda ambulant il·legal “és una prioritat per a l’equip de govern i des del consistori reforçarà el nombre d’agents de Policia Local, així com les hores destinades a esta problemàtica perjudicial per al comerç i l’economia local”. A açò, l’edil afig que “si no hem cobert les places d’agents de Policia Local amb anterioritat, igual que succeeix en municipis veïns com Benicarló o Alcalà de Xivert, ha sigut per la tardança en l’aprovació del Decret que modifica la Llei de Coordinació de la Generalitat Valenciana, fet que va provocar que rebérem a la fi del mes de juny l’autorització per a contractar als reforços d’estiu”.

Martínez explica que “els retards han provocat que les borses s’hagen quedat buides però, finalment, cobrirem les places vacants amb la Borsa d’Alcalá de Xivert la setmana que ve”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.