fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda baixar脿 l’IBI un 15%

L’Ajuntament d’Onda baixar脿 l’IBI un 15%

En el pr貌xim Ple s’aprovar脿 la reducci贸 del tipus de gravamen al 0,68 per al 2020, la quota m茅s baixa de la hist貌ria a Onda, i continuar脿 reduint-se cada any fins a arribar al 0,61 per al 2022.

L’equip de govern d’Onda aprovar脿 en el Ple d’esta setmana una rebaixa de l’Impost de B茅ns immobles de naturalesa urbana per a tots els ciutadans d’Onda. Amb la modificaci贸 de l’ordenan莽a fiscal de l’Ajuntament reduir脿 el tipus de gravamen al 0,68% per al 2020, la quota m茅s baixa de la hist貌ria del municipi, i contempla continuar baixant-la al 0,65% per al 2021 i al 0,61% per al 2022.

El regidor d’Hisenda, Salvador Aguilella, ha explicat que “des del primer dia estem realitzant una gesti贸 eficient i transparent per a aconseguir que tots els ciutadans d’Onda paguem menys imposats, i que els diners que els ve茂ns d’Onda han guanyat amb el seu esfor莽 puguen destinar-lo a millorar la seva qualitat de vida i ajudar entre tots a fer cr茅ixer l’economia local”.

La proposta ja ha estat aprovada en la Comissi贸 Informativa d’Hisenda amb els vots favorables dels regidors del Partit Popular i l’abstenci贸 del PSOE i Comprom铆s i ser脿 sotmesa a l’aprovaci贸 definitiva en el ple ordinari que se celebrar脿 el dijous, dia 10. Cal destacar que el govern del Partit Popular ja va ser l’encarregat d’aprovar, en el 2014 una reducci贸 de l’IBI urb脿 del 10%, l’煤nica baixada de l’IBI que fins al moment s’ha produ茂t a l’Ajuntament d’Onda i tamb茅 de reduir el tipus dels b茅ns r煤stics en el 0,3, el m铆nim legal perm猫s.

D’altra banda, l’informe d’intervenci贸 del mes de juny va revelar un d猫ficit estructural de 3,3 milions en els comptes de l’Ajuntament d’Onda. I despr茅s de l’informe l’Ajuntament va haver de fer front al pagament de mig mili贸 d’euros per a saldar les factures del subministrament el猫ctric de l’any 2018 i deutes de 2016 amb entitats socials com Creu Roja pel servei teleassist猫ncia domicili脿ria.

Salvador Aguilella ha assegurat que “davant esta situaci贸 heretada el m茅s f脿cil per a resoldre-la seria apujar els impostos, per貌 l’efici猫ncia en la gesti贸 茅s una premissa d’este govern municipal, per aix貌, estem treballant per a retornar, en els pr貌xims anys, a la senda de l’equilibri financer a l’Ajuntament i a m茅s l’aconseguirem rebaixant els impostos als ciutadans d’Onda i millorant els serveis p煤blics que reben tots els ve茂ns. Amb esta baixada de l’IBI rebaixem la pressi贸 fiscal als ve茂ns en el m脿xim que permet l’estabilitat econ貌mica del Consistori en estos moments”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.