fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda baixarà l’IBI un 15%

L’Ajuntament d’Onda baixarà l’IBI un 15%

En el pròxim Ple s’aprovarà la reducció del tipus de gravamen al 0,68 per al 2020, la quota més baixa de la història a Onda, i continuarà reduint-se cada any fins a arribar al 0,61 per al 2022.

L’equip de govern d’Onda aprovarà en el Ple d’esta setmana una rebaixa de l’Impost de Béns immobles de naturalesa urbana per a tots els ciutadans d’Onda. Amb la modificació de l’ordenança fiscal de l’Ajuntament reduirà el tipus de gravamen al 0,68% per al 2020, la quota més baixa de la història del municipi, i contempla continuar baixant-la al 0,65% per al 2021 i al 0,61% per al 2022.

El regidor d’Hisenda, Salvador Aguilella, ha explicat que “des del primer dia estem realitzant una gestió eficient i transparent per a aconseguir que tots els ciutadans d’Onda paguem menys imposats, i que els diners que els veïns d’Onda han guanyat amb el seu esforç puguen destinar-lo a millorar la seva qualitat de vida i ajudar entre tots a fer créixer l’economia local”.

La proposta ja ha estat aprovada en la Comissió Informativa d’Hisenda amb els vots favorables dels regidors del Partit Popular i l’abstenció del PSOE i Compromís i serà sotmesa a l’aprovació definitiva en el ple ordinari que se celebrarà el dijous, dia 10. Cal destacar que el govern del Partit Popular ja va ser l’encarregat d’aprovar, en el 2014 una reducció de l’IBI urbà del 10%, l’única baixada de l’IBI que fins al moment s’ha produït a l’Ajuntament d’Onda i també de reduir el tipus dels béns rústics en el 0,3, el mínim legal permès.

D’altra banda, l’informe d’intervenció del mes de juny va revelar un dèficit estructural de 3,3 milions en els comptes de l’Ajuntament d’Onda. I després de l’informe l’Ajuntament va haver de fer front al pagament de mig milió d’euros per a saldar les factures del subministrament elèctric de l’any 2018 i deutes de 2016 amb entitats socials com Creu Roja pel servei teleassistència domiciliària.

Salvador Aguilella ha assegurat que “davant esta situació heretada el més fàcil per a resoldre-la seria apujar els impostos, però l’eficiència en la gestió és una premissa d’este govern municipal, per això, estem treballant per a retornar, en els pròxims anys, a la senda de l’equilibri financer a l’Ajuntament i a més l’aconseguirem rebaixant els impostos als ciutadans d’Onda i millorant els serveis públics que reben tots els veïns. Amb esta baixada de l’IBI rebaixem la pressió fiscal als veïns en el màxim que permet l’estabilitat econòmica del Consistori en estos moments”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.