fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda d贸na ajudes directes a la rehabilitaci贸 per a impulsar l’economia local

L’Ajuntament d’Onda d贸na ajudes directes a la rehabilitaci贸 per a impulsar l’economia local

L’Ajuntament ha presentat les noves bases per a 2017 de les ajudes directes a la rehabilitaci贸 d’habitatges i edificis residencials del municipi que permetran impulsar i dinamitzar l’economia local, principalment del sector cer脿mic.

“Un dels objectius d’aquest Ajuntament 茅s ajudar a un sector clau per a la recuperaci贸 econ貌mica com 茅s el cas de la construcci贸 i pretenem aconseguir-ho amb aquestes subvencions que s贸n compatibles amb les d’altres administracions”, ha anunciat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes tots aquells habitatges que superen els 15 anys d’antiguitat i els ve茂ns del municipi podran percebre fins a 4.000 euros per a habitatge individual i fins a 5.000 euros si es tracta d’un edifici plurifamiliar. L’import m铆nim a considerar del pressupost, a efectes a optar a subvenci贸, 茅s de 1.200 euros per a habitatges individuals i de 2.000 euros per als plurifamiliars. Amb car脿cter general, l’ajuda ser脿 del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l’immoble tinga m茅s de 50 anys i fins a un 15% extra si s’utilitza material cer脿mic per al paviment o el revestiment, depenent de la superf铆cie coberta. Tamb茅 se subvencionar脿 amb un 10% addicional aquella actuaci贸 compresa en el Centre Hist貌ric Protegit (CHP).

D’aquesta forma, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet d贸na resposta a una demanda social dels ve茂ns i ve茂nes d’Onda, en un comprom铆s de l’Ajuntament per mantenir unes ajudes que ja van obtenir un gran 猫xit l’any passat. 55 onders es van beneficiar en 2016 d’aquestes ajudes, suposant un impacte econ貌mic d’aproximadament 500.000 euros nom茅s en obres. De les 117 empreses que van participar, el 72% eren d’Onda, la qual cosa va incentivar la creaci贸 de nous llocs de treball. “La rehabilitaci贸 茅s el sector que m茅s economia genera perqu猫 implica tant a la construcci贸 com als subministraments o la ind煤stria cer脿mica, entre molts altres, i pot suposar tamb茅 un impuls important al sector del taulell i per tant, la creaci贸 de nous llocs de treball en la nostra localitat”, ha afirmat Huguet, qui ha assegurat que amb aquest programa “avancem en la consolidaci贸 de l’espai urb脿, adaptant-ho a les noves normatives d’accessibilitat i efici猫ncia energ猫tica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.