fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda publica el calendari fiscal per a 2020 que recull la major baixada d’impostos de la història

L’Ajuntament d’Onda publica el calendari fiscal per a 2020 que recull la major baixada d’impostos de la història

L’IBI passa al 0,69% i els habitatges que usen energia solar tenen un descompte del 20% i fins del 90% per a famílies nombroses.

L’Ajuntament d´Onda ha publicat la Guia Fiscal 2020 on s’informa sobre els terminis i mètodes de pagament dels tributs municipals per a enguany, així com dels sistemes especials de pagament i de les bonificacions. Cal destacar que este període fiscal recull la major baixada d’impostos de la història d’Onda, ja que els ciutadans d’Onda estalviaran, tenint en compte també l’última revisió cadastral, un total de 4,6 milions d’euros en impostos, passant de pagar més de 18,2 milions recaptats en 2019 a una previsió de 13,6 milions d’euros.

Este històric estalvi prové de la reducció de l’IBI del 0,72% al 0,69% així com d’altres bonificacions per als habitatges que usen energia solar, del 20%, o per a les famílies nombroses, amb descomptes en l’impost de fins al 90%, segons el nombre de fills. Tal com va anunciar l’alcaldessa, Carmina Ballester, la revolució fiscal continuarà durant tota la legislatura, ja que per exemple l’IBI s’establirà al 0,61% en 2022, que suposa una reducció del 15% respecte a 2019.

En la Guia, publicada tant en la web de l’Ajuntament com en mitjans de comunicació locals i disponible en dependències municipals, s’establix de forma detallada el període de cobrament dels tributs municipals i dels gestionats per la Diputació de Castelló. A més, també s’explica als veïns la possibilitat de fraccionar en dues quotes l’IBI, les bonificacions especials per a famílies nombroses o habitatges que aposten per l’energia solar i els diferents mètodes de pagament, bé de manera telemàtica o en les entitats bancàries.

El regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha apuntat que “treballem per a fer més fàcil el dia a dia dels nostres veïns, i això passa per abaixar els impostos per a alleujar l’economia de famílies i empreses i afavorir noves inversions que generen riquesa i ocupació”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.