fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament explica a la ciutadania en què s’inverteixen els diners dels contribuents

L’Ajuntament explica a la ciutadania en què s’inverteixen els diners dels contribuents

Nomdedéu ha presentat una web que permet conèixer al detall el pressupost i Lorenzo ha desgranat la política econòmica del nou Govern

El vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu, i el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, han impartit aquesta vesprada una conferència oberta a tota la ciutadania en la qual han explicat als assistents els pressupostos municipals.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castelló compleix amb un dels seus compromisos de Govern explicant als ciutadans en què es gasta el Consistori els diners que aporten els contribuents mitjançant una audiència pública.

Nomdedéu s’ha encarregat de presentar una nova eina del Portal de Transparència per donar a conèixer al detall els pressupostos d’una forma visual, senzilla i transparent. Així, accedint a la web http://onvanelsmeusimpostos.castello.es/, la ciutadania pot visualitzar com es distribueixen els pressupostos municipals, d’on procedeixen els ingressos, quines són les polítiques de despesa i a què es destina cada euro de la corporació.

Gràcies a aquesta web, desenvolupada amb la Fundació Civio, els castellonencs poden conèixer la realitat dels ingressos i despeses tant en la fase de planificació pressupostària com en la d’execució. En definitiva, permet saber en què i com es gasten els diners que ingressa l’Ajuntament. A més, permet apurar la cerca i conèixer la despesa de partides concretes.

Nomdedéu ha afirmat que aquesta web “suposa un canvi fonamental en la forma en la qual s’oferia fins ara la informació a la ciutadania, perquè permet als castellonencs conèixer d’una forma molt fàcil i intuïtiva fins al més mínim detall de la hisenda municipal”.

Per la seva part, Antonio Lorenzo, ha aprofundit més en l’explicació del pressupost i el que el mateix significa per a la ciutat, destacant que es tracta d’uns pressupostos “prudents, realistes i compromesos amb les persones i amb el futur de la nostra ciutat”.

Així, el regidor de Gestió Municipal ha destacat que “els primers pressupostos del nou Govern demostren que es pot fer més amb menys, que no és necessari introduir ficcions comptables perquè quadren i que es pot contenir la pressió fiscal sense necessitat de reduir la prestació de serveis a la ciutadania”. Sobre aquest tema, ha afegit que “amb aquests pressupostos hem estat capaços de simultanejar les polítiques de solidaritat social amb les d’impuls econòmic i modernització urbana”.

Com a exemple, Lorenzo ha destacat les polítiques de solidaritat com “els 680.000 euros per al programa Xarxa Llibres, el més de mig milió que es destinarà a emergència social i pobresa energètica o les subvencions a organitzacions d’ajuda social, ONGD, al menjador del Pare Ricardo, al banc d’aliments, organitzacions de tractament d’addiccions o transport social”.

També ha destacat les polítiques d’impuls econòmic i generació d’oportunitats com “el pacte social per l’ocupació, el Pla estratègic de Castelló o el suport a l’economia social” o les polítiques de participació, en les quals “s’ha incrementat en més d’un 50% l’aportació per a pressupostos participatius, arribant als 1,65 milions d’euros”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.