Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament Onda impulsa l’economia local concedint més de 140.000 euros en ajudes a la rehabilitació

L’Ajuntament Onda impulsa l’economia local concedint més de 140.000 euros en ajudes a la rehabilitació

L’Ajuntament d’Onda ha concedit en 2017 gairebé 50 ajudes per a la rehabilitació d’habitatges, per un import d’aproximadament 141.000 euros.

Ximo Huguet, alcalde de la localitat, s’ha mostrat satisfet amb esta dada, ja que, a més, “el 70% de les empreses que han intervingut en la rehabilitació d’habitatges són d’Onda, de manera que hem contribuït a beneficiar l’economia d’empreses locals en un sector que durant els últims anys ha estat molt castigat, el de la construcció”. També ha recordat l’aposta de l’equip de govern per l’ús de la ceràmica, “que és un pilar fonamental en la indústria d’Onda. Per este motiu s’ha aportat fins a un 15% extra si la rehabilitació comportava ús de material ceràmic”.

Huguet ha recordat que l’actual equip de govern ha ofert en els últims dos anys ajudes per a la rehabilitació d’habitatges i edificis residencials de la localitat, “la qual cosa ha permès impulsar i dinamitzar l’economia del municipi, fomentar l’ocupació i impulsar l’ús de la ceràmica en les reformes. A més, s’ha aconseguit regenerar i embellir els edificis en mal estat millorant la imatge de la ciutat”.

Concretament, s’han beneficiat d’estes ajudes els habitatges que superaven els 15 anys d’antiguitat rebent, amb caràcter general, una ajuda del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l’immoble tingués més de 50 anys i fins a un 15% extra si s’utilitzava material ceràmic per al paviment o el revestiment, depenent de la superfície coberta. També s’ha subvencionat amb un 10% addicional aquella actuació compresa al Centre Històric Protegit (CHP).

Finalment, l’alcalde d’Onda ha avançat que l’Ajuntament mantindrà les ajudes a la rehabilitació en 2018 per “donar resposta a la demanda dels veïns d’Onda” amb aquestes ajudes que han tingut una gran acceptació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.