fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora aconsegueix 500.000 euros d’Europa per a la rehabilitaci贸 i condicionament de la nau BIC de la Reial F脿brica com a espai sociocultural

L’Alcora aconsegueix 500.000 euros d’Europa per a la rehabilitaci贸 i condicionament de la nau BIC de la Reial F脿brica com a espai sociocultural

La subvenci贸 correspon al Programa d’Impuls a la Rehabilitaci贸 d’Edificis P煤blics (PIREP) posat en marxa pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el marc del Pla de Recuperaci贸, Transformaci贸 i Resili猫ncia.

Arriben noves ajudes d’Europa a l’Alcora. L’Ajuntament ha aconseguit una subvenci贸 de 500.000 euros a trav茅s del Programa d’Impuls a la Rehabilitaci贸 d’Edificis P煤blics (PIREP) posat en marxa pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el marc del Pla de Recuperaci贸, Transformaci贸 i Resili猫ncia.

Concretament, els fons aniran destinats a la rehabilitaci贸 i condicionament de la nau BIC de la Reial F脿brica per a transformar-la en un espai sociocultural, prioritzant les condicions d’accessibilitat universal, f铆sica, cognitiva i sensorial.

Es tracta d’un nou projecte dins de la recuperaci贸 i posada en valor de l’emblem脿tica manufactura fundada en 1727 pel nov茅 Comte d’Aranda.

L’actuaci贸 es dur脿 a terme en l’煤ltim edifici del conjunt industrial, constru茂t en els anys 1940-1950, la f脿brica ‘BIC SL’. La ‘Nau BIC’ est脿 formada per una nau d’una planta amb coberta de dos vessants i l’antiga zona d’administraci贸 de BIC; 茅s a dir, dos volums de diferents altures.

Respectant els valors hist貌rics, culturals, socials, arquitect貌nics i constructius, l’actuaci贸 plantejada, que s’engloba dins de la planificaci贸 del Pla Director de la Reial F脿brica, consistir脿 en la rehabilitaci贸 i conservaci贸 del conjunt, a m茅s de la seua adequaci贸 per a 煤s sociocultural. Cal recordar que ja es va canviar la coberta dins del projecte de rehabilitaci贸 de la Nau dels Forns.

Es tracta d’un espai que alberga ja diferents activitats, sobretot de car脿cter educatiu, ja que acull diferents tallers dels centres escolars. L’objectiu 茅s, a trav茅s d’aquest projecte, 鈥渕illorar notablement les condicions de l’espai per a poder optimitzar el seu 煤s鈥. Aportar脿, a m茅s, un nou punt d’inter茅s, tant en la rutes tur铆stica de l’Alcora, com en els llocs de valor cultural i identitari dels alcorins i alcorines.

En paraules de l’alcalde, Samuel Falomir: 鈥淓s tracta d’un conjunt patrimonial 煤nic i s’ha respectat la seua qualitat est猫tica i hist貌rica, mantenint el car脿cter industrial original de l’espai, ja que estem parlant d’un referent en la hist貌ria econ貌mica i industrial de la nostra localitat i la nostra prov铆ncia i un exemple de Patrimoni Industrial鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.