fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’empresa de recollida de brossa retornarà 750.000 euros a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó

L’empresa de recollida de brossa retornarà 750.000 euros a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó

Fovasa ha invertit més d’1.500.000 euros des de 2016 en la renovació dels camions i la maquinària, com exigia el contracte.

L’empresa que presta el servei de recollida de brossa i neteja viària, Fovasa (antiga Secopsa), retornarà a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó 750.000 euros per incompliments del contracte. A més es retiren tots els processos judicials pendents, que han llastrat econòmicament les arques municipals en els últims anys, tal com han explicat l’alcaldessa, Tania Baños, i els tinents d’alcalde, Antoni Llorente i Fernando Daròs, en un acte públic.

Este acord és “la solució a quasi 10 anys de problemes” amb l’empresa, des que el PP va privatitzar el servei en 2009. Així, est és “un dels dies més importants de la legislatura” encara que “no hauria de ser-ho, perquè l’empresa hauria d’haver-se guanyat cada euro que se li ha pagat”. En este sentit, amb la devolució de 750.000 euros “els vallers i valleres no solament recuperem els diners, sinó també la dignitat del servei”.

Des de 2016 Fovasa ha invertit més d’1.500.000 euros en la renovació dels camions i maquinària, com exigia el contracte. Així, l’empresa ha adquirit 4 màquines, 20 carros de neteja, 5 camions, utensilis per netejar contenidors i dues furgonetes. I s’han augmentat considerablement les hores de treball, en passar de 56.552 hores en 2015 a 68.320 en 2017.

Este acord que es portarà al pròxim ple ordinari (29 de maig) té tots els informes a favor dels màxims funcionaris de l’Ajuntament, en contraposició a la gestió anterior en la qual ” l’exalcalde Óscar Clavell va signar unes factures amb els informes dels tècnics en contra”, la qual cosa va portar “fins i tot a estar imputat”.

Amb la seua signatura “arreglem el passat i mirem al futur”. Per a açò immediatament s’iniciarà el treball per a “seguir millorant el servei que es presta en la ciutat”, amb la cerca de solucions “al problema dels voluminosos en la via pública”, la implantació dels contenidors de matèria orgànica o la construcció per part de l’empresa d’unes instal·lacions esportives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.